Vrouw steek ex twee keer in hals: drie jaar cel met uitstel

Baert Marc
Een 34-jarige vrouw uit Machelen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan het merendeel met uitstel, voor poging tot doodslag. Ze stak haar ex-partner twee keer in de hals. De man hield er wonderwel slechts lichte verwondingen aan over.

Drank, drugs en geweld. Dat waren de sleutelwoorden in het leven van het koppel. Al 18 jaar hadden de twee een knipperlichtrelatie waaruit vier kinderen werden geboren. Tot blijdschap van de lokale politie, die het koppel maar al te goed kende, kwam er dit voorjaar een einde aan hun relatie. Ze hadden zelfs de gezinswoning verkocht. Toen ze die op 17 mei samen leeghaalden, werd er opnieuw een heleboel alcohol verzet en kwam het tot zware discussies. De man vluchtte hierop een café binnen, maar kwam enkele uren later terug, vergezeld van twee vrienden. Een nieuwe confrontatie was het gevolg, maar deze keer ging het verder dan woorden. De vrouw versperde haar man de weg en stak hem twee maal in de hals met een scherp voorwerp. Wat dat voorwerp exact was is nooit duidelijk geworden. De beklaagde herinnerde zich naar eigen zeggen niets meer. 

Intentie om te doden

De verdediging had gepleit dat ze hem niet wilde doden, omdat het om snijwonden -en geen steekwonden- ging. De rechter veegde dit argument resoluut van tafel. “Ze heeft hem twee keer in de halsstreek gestoken. Dat ze het twee keer deed toonde een bepaalde verbetenheid aan. Bovendien stak ze op een potentieel levensbedreigende plek”, klonk het in het vonnis. Wel werd de straf uitgesteld voor het deel dat de ondergane voorlopige hechtenis te boven gaat.  De kans bestaat dat de vrouw in beroep gaat. Hiervoor heeft ze een maand de tijd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.