Sluikstorters teisteren opnieuw regio

Lukas
Onverlaten hebben opnieuw een enorm sluikstort achtergelaten in Sint-Stevens-Woluwe. "Zelden gezien", reageert burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld). Over een afstand van zowat dertig meter liggen onder meer matrassen, meubilair en afvalzakken. Ook op een privéparking langs de Da Vincilaan in Diegem-Lo dropten sluikstorters onder meer drie zetels en bouwafval.

De enorme berg ligt op een privéterrein in de buurt van de Bevrijdingslaan in Sint-Stevens-Woluwe. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt", zegt burgemeester Ingrid Holemans. "De hoop, die van op straat niet te zien is, is wel dertig meter lang. Een ongeruste buurtbewoner belde ons omdat er tussen het afval ook heel wat ziekenhuiszakken stonden. Hij dacht dan ook dat er medisch afval in zat, maar uiteindelijk bleek dat het om elektriciteitsdraden ging. Het koper werd er echter uitgehaald. Verder ligt er allerlei meubilair, matrassen, lavabo's en een hele hoop afvalzakken."

Lukas

Privéterrein

Aangezien het sluikstort op een privéterrein gedropt werd, mag de gemeente het afval niet zelf opruimen. "Maar we weten niet wie de eigenaar van het terrein is", aldus nog Holemans. "We hopen dan ook dat we hem snel kunnen vinden, want hij zal het afval moeten weghalen. Vinden we hem niet, dan zullen we bekijken of we een oplossing kunnen vinden. Ondertussen heb ik mobiele camera's aangevraagd, die tegen alle vormen van overlast ingezet kunnen worden. Ook in de strijd tegen sluikstorters dus."

Zetels en bouwmateriaal

Op de grens van Diegem-Lo met Zaventem werd eveneens een enorme berg afval aangetroffen. Zo liggen op een privéparking langs de Da Vincilaan drie zetels, isolatiemateriaal en een twintigtal afvalzakken. Het was een buurtbewoner die Zaventems milieuschepen Erik Rennen (N-VA) op de hoogte bracht. Hij zal zijn Machelse collega, Marco Verberckmoes (Groen), verwittigen. Die laatste laat inmiddels weten het nodige te zullen doen om het afval op te laten ruimen. (RDK)