“Hopelijk keren de leden nu terug”

Machelse Atletiekclub tevreden dat nieuwe atletiekpiste eindelijk klaar is

De atletiekpiste werd helemaal vernieuwd, maar moet wel nog de nodige belijning krijgen.
Lukas De atletiekpiste werd helemaal vernieuwd, maar moet wel nog de nodige belijning krijgen.
In het Bosveldcomplex in Machelen heeft de gemeente de nieuwe atletiekpiste geopend. Een broodnodige investering, want door de slechte staat van de vorige piste zag de Machelse Atletiekclub tientallen leden vertrekken. “Hopelijk keren zij terug nu we over nieuwe accommodatie beschikken”, zegt voorzitter Guido Dierckx.

Barsten en scheuren zorgden ervoor dat de atletiekpiste van Machelen bijna twee jaar geleden afgekeurd werd door de Vlaamse Atletiekliga. Daardoor mocht de club niet langer wedstrijden organiseren. “En dat zorgde er meteen voor dat heel wat leden andere oorden opzochten”, zegt voorzitter Guido Dierckx. “In twee jaar tijd daalde het aantal leden van 225 naar 140. Door de problemen met de piste moesten we namelijk uitwijken naar onder meer de atletiekpiste in het Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde, maar ook naar parken in de buurt. Voor ouders van jonge atleten was dat niet altijd even evident om hun kinderen van hier naar daar te brengen.”

Maar na twee jaar is er nu een oplossing. De voorbije maanden liet de gemeente een volledig nieuwe atletiekpiste aanleggen. Donderdagavond werd de nieuwe accommodatie ingehuldigd, al moet de belijning de komende dagen nog aangebracht worden. “De piste werd volledig afgeschraapt en de onderlaag werd vervangen”, zegt sportschepen Dirk De Wulf (sp.a). “De nieuwe toplaag is niet waterdoorlatend en biedt een optimale demping en gebruikscomfort. Ook alle afwateringsgoten werden vernieuwd. Daarnaast werd de verspringbak vervangen en voorzien van nieuw zand. Er komt nog een nieuwe kooi voor discuswerpen en hamerslingeren en de inloopstroken werden volledig heraangelegd. Op het natuurgras zal niet meer gevoetbald worden, maar het voormalige voetbalveld dient voortaan voor atletiekdisciplines.”

Opnieuw meetings

De gemeente gaat nu nog samen met de atletiekvereniging onderzoeken welke bijkomende atletiekuitrustingen nodig zijn om zoveel mogelijk disciplines aan bod te laten komen. Voorzitter Guido Dierckx is tevreden dat de accommodatie eindelijk klaar is. “Eindelijk kunnen we opnieuw wedstrijden organiseren”, klinkt het. “De eerste meetings staan voor mei en september gepland. Het winterseizoen staat namelijk voor de deur en dan worden er geen wedstrijden op de atletiekpistes georganiseerd. Dankzij de nieuwe piste hopen we ook weer wat nieuwe leden aan te kunnen trekken, zodat onze club opnieuw kan groeien.”

We hopen ons ledenaantal opnieuw op te krikken met de nieuwe piste

Guido Dierckx

De atletiekaccommodatie ligt middenin het sport- en vrijetijdscomplex Bosveld dat de voorbije jaren fors vernieuwd werd. De komende maanden wordt de omgevingsaanleg er nog uitgevoerd zodat de vrijetijdssite en het gemeentelijk park in het voorjaar van 2019 een oase van rust en ontspanning vormen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.