Vragen bij 'plotse' subsidie van 350.000 euro voor hockeyclub

Een subsidiedossier van 350.000 euro voor de hockeyclub van Maasmechelen leidt tot een politiek steekspel. Het geld is bedoeld voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld en tribunewerken. Maar volgens N-VA werd het dossier nog last minute aan de agenda van de gemeenteraad toegevoegd.

"Verdacht. Zeker als je ziet dat de nummers 2 op de verkiezingslijsten van CD&V en Open Vld beiden actief zijn in die club. Een dame is zelfs voorzitter", klinkt het. Ook oppositiepartijen AdemM en Vlaams Belang fronsen de wenkbrauwen. "Enkele weken voor de verkiezingen een cadeautje uitdelen lijkt me geen goed bestuur", zegt Bert Dexters (N-VA). "Oorspronkelijk voorzag men de eerste werken pas in 2019. Bovendien geven we een blanco cheque aan de club, aangezien er amper controle is op de facturen. Sinds wanneer is het trouwens de gewoonte om hockeypleinen in de winter aan te leggen?"

Competitiematch

Volgens de N-VA tonen CD&V en Open Vld met deze deal dat het voorakkoord al getekend is. Huidig burgemeester Raf Terwingen (CD&V) kaatst de bal terug. "Dit dossier loopt al twee jaar. De club kwam vragen voor steun omdat haar ledenaantal enorm is gegroeid. Ze spelen blijkbaar ook qua competitie op hoger niveau. Het polyvalente veld voldoet niet meer aan de normen om die hogere competitiematchen daarop te spelen. We bouwen daarom een nieuw plein ernaast. Op die manier komt het oude veld ook vaker vrij voor amateurvoetballers." Nog volgens Terwingen is er geen sprake van voorkeursbehandelingen.


"We hebben exact op dezelfde wijze geïnvesteerd in voetbalclubs, en bij de volleybalclub in Uikhoven. Alle voorafgaande goedkeuringen zijn trouwens steeds unaniem genomen. Spijtig dat N-VA hier nu plots iets achter zoekt. Wij vinden het net geweldig dat zoveel jongeren een nieuwe sport hebben ontdekt. Als een vereniging geen recht op subsidies heeft omdat er leden bij de CD&V zitten, zouden we geen enkele vereniging nog mogen steunen vrees ik." (MMM)