Panerex bouwt belevingsbakkerij

Philip en Adriaan Fastré boven de kneedmachine.
Foto Matty Maes Philip en Adriaan Fastré boven de kneedmachine.
Deze week start bakkerij Panerex met de bouw van een belevingsbakkerij. Die komt op een toeristische toplocatie, vlakbij Maasmechelen Village. Met het volledig nieuwe concept wil Panerex de meerwaardezoeker bedienen.

"Waar andere groeibakkerijen zich concentreren op volume en lage prijzen, weigeren wij compromissen te maken op het gebied van kwaliteit. En dat willen wij de mensen laten zien", zegt Adriaan Fastré


Met een investering van 4,5 miljoen euro willen Philip en Adriaan Fastré een grote, moderne bakkerij van 2500 m² bouwen die voor een groot deel open is voor het publiek. "We willen volop de kaart van de 'beleving' trekken. We hebben immers niets te verbergen. Integendeel, we willen graag laten zien hoe het er achter de schermen van onze bakkerij aan toe gaat. Bezoekers van onze bakkerij zullen grote delen van onze productie kunnen volgen van achter glazen wanden. Daarnaast willen we ook samenwerken met scholen. Zo kunnen we ongetwijfeld jonge mensen warm maken voor een mooi beroep."


Panerex telt momenteel drie bakkerijen, maar kan met de nieuwbouw tot acht bakkerijen extra bevoorraden. Dat levert een bijkomende tewerkstelling op van vijftien jobs. In een tweede fase komt er op de eerste verdieping een koffiebranderij. Ook van daaruit kunnen de bezoekers het productieproces volgen. Het eerste warme broodje moet in de zomer 2018 uit de oven komen.


(MAM)