Nieuwe rugbyclub is niet voor doetjes

Jessie Trekels uit Boorsem (midden) nam deel aan een demotraining.
Mine Dalemans Jessie Trekels uit Boorsem (midden) nam deel aan een demotraining.
In Maasmechelen kan je al jaren terecht om te shoppen, maar tegenwoordig heeft de gemeente ook een eigen rugbyploeg. De Maasmechelen Scrumbags hielden zopas hun openingsdag aan sportpark Schietskuil.

Oprichter Kim Desadeleer speelde een achttal jaar geleden bij Schilde Diabolos en ook zijn vrouw Lieve heeft een rugbyverleden. De liefde voor de sport is gebleven en daarom besloot het duo om de draad weer op te nemen. "Daarvoor moesten we wel minstens een half uur rijden. Na wat contacten met de gemeente bleek er in de eigen gemeente ook een accommodatie te zijn aan de Schietskuil. Vanaf dan ging het snel", vertelt Kim.

Bondsnummer

De gemeente steunt het project en zal de club het eerste jaar leiden. "We gaan kijken of er wat enthousiasme zal ontstaan en we een ploeg kunnen vormen. Als in het voorjaar blijkt dat dat het geval is, zullen we volgend jaar ook een bondsnummer aanvragen", legt de oprichter uit.


De ploeg is wel nog op zoek naar een trainer. Wie zich geroepen voelt, kan contact opnemen met Scrumbags Maasmechelen via 0468/13.56.46. (BVDH)