Klimaatmars in Maasmechelen geannuleerd na protest oppositie: “Scholen worden onder druk gezet”

De Helix en PTS zouden onder druk zijn gezet en niet meer willen meedoen.
Borgerhoff De Helix en PTS zouden onder druk zijn gezet en niet meer willen meedoen.
De klimaatmars van dinsdag 12 februari gaat niet door. Dat besliste de gemeente in samenspraak met de betrokken middelbare scholen. “De scholen worden blijkbaar onder druk gezet”, zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V).

De Maasmechelse oppositie haalt haar slag thuis. De klimaatmars van komende week gaat niet door. Toen begin deze week duidelijk werd dat de middelbare scholen en het gemeentebestuur een mars gingen houden, riepen sp.a en N-VA in koor dat het meer op een verkiezingsstunt en Raf Terwingenshow leek.

Terwingen hamerde er nochtans op dat het initiatief al weken geleden gepland stond, nog voor de klimaatmarsen in ons land tot het ontslag van minister Joke Schauvliege zou leiden.

Terwingen annuleerde de mars omdat de druk op de scholen te groot werd.
Mine Dalemans Terwingen annuleerde de mars omdat de druk op de scholen te groot werd.

Onder druk

“Ik krijg te horen dat de scholen onder druk werden gezet door sommige leerlingen en ouders", zegt Terwingen. “Het laatste wat ik wil, is dat de scholen problemen krijgen. Campus de Helix en de PTS twijfelden al om nog mee te doenDan kan ik niet anders dan alles stop te zetten.” 

Volgens Terwingen gaat politiek niet over de volgende verkiezingen, maar over de volgende generaties. Later op het jaar staan er wel nog pedagogische activiteiten inzake klimaat gepland. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.