Gouverneur schrapt klacht N-VA omtrent vzw Jeugdvoetbal Maasmechelen

Het gemeentelijke sportpark zal door vzw Jeugdvoetbal Maasmechelen worden gebruikt, maar ook Patro Eisden mag er nog steeds voetballen en trainen.
Borgerhoff Het gemeentelijke sportpark zal door vzw Jeugdvoetbal Maasmechelen worden gebruikt, maar ook Patro Eisden mag er nog steeds voetballen en trainen.
Gouverneur Herman Reynders gaat niet in op de vraag van N-VA om een gemeenteraadsbeslissing over het sportpark bij Patro te schorsen. De gemeenteraad besliste eerder dat de nieuwe vzw Jeugdvoetbal Maasmechelen een jaar lang het gemeentelijke sportpark bij Patro mocht gebruiken. 

N-VA Maasmechelen had in de zomer klacht ingediend bij de gouverneur omtrent een beslissing van de gemeenteraad waaruit bleek dat een nieuwe vzw één jaar lang gebruik mocht maken van het gemeentelijk sportpark. De werking van Patro Eisden mocht daarbij niet in het gedrang komen.

Energiekosten

Maar N-VA vond dat er te weinig openbaarheid was bij de toewijzing van het park. "En het is oneerlijk naar andere clubs toe omdat deze vzw niet alle energiekosten moet dragen, terwijl andere clubs dat wel moeten", klonk het toen.

Maar volgens de gouverneur is er geen sprake van gratis gebruik en is de vergoeding correct berekend. De lokale verankering bleek ook voldoende omdat naast de jeugd van Patro Eisden ook de clubs Eendracht Mechelen aan de Maas, Boorsem Sport, Umit Sport en Lindeboys Leut bij de vzw zijn aangesloten. 

Geen goed bestuur

“We nemen akte van de beslissing van de gouverneur", zegt Gerard Colson, fractieleider. "Maar blijven menen dat dit dossier geen toonvoorbeeld was van goed bestuur.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.