Dieven vragen hun gestolen kleren terug aan rechter:“We hebben ze achteraf toch betaald”

Twee twintigers uit het Luikse werden op 20 augustus 2018 betrapt in Maasmechelen Village terwijl ze kledingstukken uit een Versacewinkel aan het stelen waren. De winkeldetective zag het duo al een tijdje heen en weer van de parking wandelen.
Maasmechelen Village
Photo News Maasmechelen Village

Toen ze de auto doorzochten, bleek dat er heel wat gestolen kledingstukken in het voertuig lagen. Ook waren ze in het bezit van een magneet om de beveiliging die op de kledingstukken zat te deactiveren. De twee moesten terstond de gestolen kleren betalen, wat ze ook deden. In de rechtbank hielden ze toch staande dat ze niet met de intentie naar Maasmechelen gekomen waren om te stelen. “Gaat u dan altijd shoppen met een magneet op zak?”, vroeg de rechter laconiek.

Werkstaf

De twintigers beweerden hun leven terug op de rails te hebben en hun advocaat vroeg dan ook om een werkstraf. Maar toen één van hen opwierp dat hij dan niet kon gaan voetballen, fronste de rechter even de wenkbrauwen. “Het is net de bedoeling van een werkstraf dat u die in uw vrije tijd uitvoert”, sprak de rechter hem streng toe.

Maar de klap op de vuurpijl kwam op het einde. Met enige schroom boog hun advocaat zich naar de rechter en vroeg net hoorbaar voor de aanwezigen in de zaal: “Krijgen ze dan ook hun kleren terug, mijnheer de rechter. Ze hebben ze achteraf toch betaald?” De procureur moest zich even recht in haar stoel zetten: “Tja, het is normaal gezien wel de bedoeling dat je de kleren eerst betaalt en dan pas meeneemt en niet andersom.” Zij vorderde een celstraf van 12 maanden met uitstel. De rechter nam de zaak in beraad en spreekt zijn vonnis uit op 6 februari.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andres Nolte

    Ze zullen hun straf krijgen voor het misdrijf, maar die kledij is inderdaad betaald. Waar gaat die dan naartoe?

  • René Mattyns

    Als de kleding betaald is, en niet verbeurd verklaard is, in het vonnis, is de kledij van hen.

  • guy claeys

    Tja, uiteindelijk hebben ze de kleding wel betaald. Bij de strafbepaling moet men daar toch rekening mee houden. En het is logisch gezien hun kleding ...