Danscafé De Gievel: “Disco in de namiddag, tinderfeestjes of een dartstornooi”

De Gievel in Maasmechelen is al de tweede zaak van de gebroeders Sinnaeve.
Karolien Coenen De Gievel in Maasmechelen is al de tweede zaak van de gebroeders Sinnaeve.
Het centrum van Mechelen-aan-de-Maas heeft er een zaak bij. De Gievel kent de titel danscafé, mini-fuifzaal, studentenclub, maar is vooral de thuisbasis van Christoph Sinnaeve (27), die samen met zijn broer Dieter (25) ook De Preekstool uitbaat. 

De Gievel sinds eind vorig jaar, maar deze maand haalt uitbater Christoph Sinnaeve alles uit de kast. “Heel februari staat volgepland met allemaal aparte concepten", vertelt hij. “Zo hebben we een tinderfeestje, een Valentijnparty, een Champagneparty, The Greatest Switch én zelfs een dartstornooi.” 

De Gievel in Maasmechelen waar DJ Hans Coning woensdag op de Dagdisco draaide.
Karolien Coenen De Gievel in Maasmechelen waar DJ Hans Coning woensdag op de Dagdisco draaide.

Christoph baat samen met zijn broer Dieter de Preekstool uit, maar had teveel inspiratie en moest zijn ei kwijt. Dat lukt hem bij De Gievel. “Hier mag en kan eigenlijk alles. Woensdag hadden we onze Dagdisco. Letterlijk een feestje van 14 tot 22 uur. Wie zegt dat we énkel ‘s nachts kunnen feesten, heeft het mis”, lacht hij. Met De Gievel erbij bepalen de gebroeders Sinnaeve het nachtleven op de Dokter Haubenlaan. 

Nachtvergunning

Sinnaeve heeft zich dan weer serieus mogen bewijzen voor hij een nachtvergunning kreeg waardoor zijn zaak tot 4 uur ‘s nachts mag openblijven. “Regelmatig controleert de politie al vijf minuten na sluitingsuur. Elk weekend doe ik om 4 uur het licht weer aan, zet ik de deur open en vraag ik iedereen om af te rekenen. Ik zit dan nog met een bomvolle zaak, hé. Maar goed, ik respecteer de regels." 

Intussen focust zijn broer Dieter zich vooral op de Preekstool. “Maar het zijn eigenlijk twee zaken van ons beiden. We helpen elkaar constant. De Gievel vult de Preekstool aan. Wie na een avondje “preek”  nog wil doorzakken, schuift gewoon 100 meter verder door naar De Gievel.” De Gievel was meer dan twintig jaar geleden ook al een populaire café in centrum-Maasmechelen. “Leuk om te zien dat de nieuwe generatie vandaag op stap gaat waar ma of pa dat in hun tijd ook deden. De Gievel is herrezen.”

De Gievel in Maasmechelen bij de Dagdisco. Een ‘fuif’ die om 14 uur in de namiddag start.
Karolien Coenen De Gievel in Maasmechelen bij de Dagdisco. Een ‘fuif’ die om 14 uur in de namiddag start.
De Gievel in Maasmechelen.
Karolien Coenen De Gievel in Maasmechelen.
De gebroeders Sinnaeve bepalen het nachtleven op de Dokter Haubenlaan.
Karolien Coenen De gebroeders Sinnaeve bepalen het nachtleven op de Dokter Haubenlaan.
De Gievel in Maasmechelen.
Karolien Coenen De Gievel in Maasmechelen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.