Amber (18) afgetuigd omdat ze homoseksuele vriend verdedigt

Amber werd zwaar toegetakeld door vijf jongeren.
Repro Mariotti Amber werd zwaar toegetakeld door vijf jongeren.
De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen heeft in de nacht van zaterdag op zondag zware klappen gekregen tijdens de Bal Tropical-fuif in Bocholt. Dat gebeurde toen ze een vriend wilde beschermen, die wegens zijn seksuele geaardheid aangevallen werd.

Amber stond omstreeks 4 uur 's ochtends buiten met een vriend te babbelen, toen een groepje jongeren plots ruzie kwam zoeken. "Die vriend is homo, en er ontstond een discussie over zijn geaardheid", vertelt Kelly, de zus van Amber. Wat begon als een discussie, escaleerde echter tot een vechtpartij. Ook Amber, die het voor haar vriend opgenomen had, deelde in de klappen. Ze liep heel wat verwondingen op in het aangezicht en werd overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Overpelt. "Ze hield er een gebroken neus, kneuzingen aan kaak en oogkas, en schade aan een tand aan over", vervolgt Kelly. "Voorts heeft ze ook heel wat schrammen en schaafwonden. En natuurlijk heeft ze vooral een stevige schrik te pakken. Ze is er echt niet goed van."

Daders spoorloos

Gisteren trok Amber met haar familie naar het commissariaat, waar ze heel haar verhaal deed. De politie neemt de feiten zeer ernstig en bracht ook het parket op de hoogte. Van de daders ontbreekt voorlopig echter nog elk spoor. Aangezien het allemaal erg snel gebeurde, is het voorlopig moeilijk om een persoonsbeschrijving te geven. De familie deed wel al een oproep naar getuigen via Facebook, die liefst drieduizend keer gedeeld werd. Maar intussen werd die oproep alweer offline gehaald. Ook aan de organisatie van de fuif werd gevraagd of iemand iets gezien had. "Er stonden op dat moment honderden mensen buiten. Iemand moet toch iets gezien hebben?" Overigens wil Amber wel het veiligheidspersoneel en de EHBO-medewerkers van de fuif bedanken voor hun snelle interventie. "Zij stonden meteen voor mij klaar." (MMM)