17.451,74 euro aan boetes geïnd

De politie zegt dat er meer zal gecontroleerd worden.
Politie De politie zegt dat er meer zal gecontroleerd worden.
De douane, accijnzen en de Vlaamse Verkeersbelastingen hebben vrijdag bijna 17.500 euro geïnd. Dat gebeurde bij een controle aan de N78 Tournebride in Lanaken en op de Rijksweg in Maasmechelen in samenwerking met politie LAMA.

Er werden 119 ademtesten afgenomen waarvan zes positieve ademtesten en vijf die ‘alarm’ aanduidden. Twee voertuigen bleken niet verzekerd. Daarnaast werden nog eens drie pv's uitgeschreven voor lichte overtredingen inzake technische eisen en inschrijving. De douane en accijnzen en de Dienst Verkeersbelastingen inden in totaal 17.451,74 euro aan openstaande boetes en verkeersbelasting. Vijf voertuigen werden getakeld omdat de bestuurder het verschuldigde bedrag niet kon betalen. "In de toekomst zullen er meer acties plaatsvinden in samenwerking met de Douane en Accijnzen en de Vlaamse Verkeersbelastingen", zegt de politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.