“Ik kan niet geloven dat ze loog over Amirs dood”: Zwangere babysitter (29) schudt kindje van vriendin door elkaar

Babysitter Dominique B.
RV Babysitter Dominique B.
2,5 maand hield babysitter Dominique B. (29) vol dat de drie maanden oude Amir stierf na een onfortuinlijke val bij haar thuis, toen ze ook zelf zwanger was. Maar vorige week gaf de Maasmechelse vrouw aan de politie toe dat ze de baby zo hard door elkaar had geschud dat drie vierde van zijn hersenen beschadigd raakte. “Ik kan het niet geloven tot ze het me face-to-face zegt”, vertelt mama Samantha in shock. “Ze is blijven liegen terwijl we na Amirs dood zelfs nog gingen eten om het ‘accident’ samen te verwerken.”

Geen val, maar het shakenbabysyndroom kostte het amper drie maanden oude zoontje van Samantha en Traore het leven. Dat nieuws kregen de ouders van Amir tot hun grote verbazing vorige week van het Limburgse parket. Hun vriendin Dominique B. (29), die toegaf aan de politie dat ze het kind door elkaar had geschud, zat op dat ogenblik al in de cel. “Op 8 november was Amir bij Dominique thuis”, vertelt mama Samantha. “Omdat mijn man en ik allebei in shiften werken, hadden we die namiddag een uurtje een oppas nodig voor ons zoontje.” 

‘Onwel geworden’

Hartsvriendin B., zelf mama van twee kinderen en hoogzwanger op dat moment, bood zich aan. “We zijn al jaren bevriend en m’n oudere zoontje Faïz noemt haar altijd tante”, zucht Samantha. “Plots kregen we die namiddag telefoon dat er iets gebeurd was met Amir. Ons zoontje was gevallen omdat Dominique zelf onwel was geworden boven aan de trap. Ze wilde een draagtas van de grond nemen, maar verloor haar evenwicht. Amir was uit haar armen gegleden, de trap af.” De hulpdiensten brachten het kind over naar het Genkse ziekenhuis. Van daaruit werd het nog naar het UZ Leuven overgebracht, maar tien dagen na de vermeende val overleed de baby. Toen B. vorige week door het gerecht geconfronteerd werd met de autopsie - waaruit duidelijk werd dat het kind niet viel, maar wel zwaar door elkaar geschud werd - bekende de intussen bevallen vrouw.

Geen huilbaby

“Ik ben nog altijd in shock dat Dominique ons al die tijd voorgelogen heeft”, zegt Samantha. “Ik ga het pas geloven als ze het me zelf zegt.” Aan de speurders vertelde B. dat het kind zo hard huilde dat ze haar geduld verloor en ‘er hard mee omging’. “Amir was helemaal geen moeilijke baby”, zegt Samantha. “Misschien had hij een moeilijke dag, maar een huilbaby was het zeker niet. Waarom heeft ze niet direct open kaart gespeeld? Ze was zo’n goede vriendin. Zelfs na het verlies van Amir hielden we contact. Wij probeerden ons verlies te plaatsen en zijn zelfs samen nog gaan eten vorige maand in Hasselt. Nu komt alles uit, midden in ons rouwproces en staat ons nog een zware rechtszaak te wachten.” 

Volgens de echtgenoot van B. had zijn vrouw nooit ‘de bedoeling om Amir pijn te doen’. “Ze was zelf hoogzwanger en ze voelde zich niet zo goed”, vertelt hij. “Toch heeft ze nog toegezegd om te babysitten. Ze heeft dit zeker niet gewild. Ik hoop dat ze snel naar huis mag en psychisch begeleid kan worden. Onze twee kindjes stellen veel vragen en hebben hun mama nodig.” 

In deze woning gebeurden de feiten.
Benoit De Freine In deze woning gebeurden de feiten.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Younes Bouhlala

  Amai die vader gaat er nogal makkelijk mee om. En is het niet normaal dat haar eigen kindjes vragen stellen en de waarheid mogen weten aangezien hun eigen moeder het kindje van haar vriendin heeft gedood

 • Ingrid Charlier

  Ze voelde zich niet goed bla bla bla altijd excuses. Wat gaat ze met haar eigen kind doen wanneer ze zich eens niet goed voelt. Als vader zou ik dat mens nooit of nooit alleen laten met mijn kind.

 • MYRTHE PASS

  Amir had ook zijn mama nodig en niet de dood. Ik hoop dat de baby van de pas bevallen vrouw haar ontnomen wordt, want zij is een gevaar voor haar kind. Het is alom bekend via de media dat baby's sterven door het baby-shaken-syndroom. Waarom wordt een baby dan nog door elkaar geschud bij het huilen? En hoe kon die vrouw van 29 nog een goed geweten hebben door maanden iets anders voor te liegen.

 • GASTON DE WINTER

  En dan zelf nog zwanger zijn ? hebben die iets verkeerd gegeten of gebruiken die drugs of wat, normaal is zij toch niet, zeer zwaar straffen ja ????????

 • Soraja Salluyts

  Dat ze haar baby maar snel plaatsen anders doet ze hetzelfde als bij vriendin der kindje arm kindje zo jong veel sterkte voor de mama ervan