“Ik heb die ketting niet gestolen!” - “Mevrouw, onze prijs hangt er wel nog aan”

Belga
Een 43-jarige vrouw uit Juprelle stal op vrijdagnamiddag 28 juli 2017 een halsketting, een ring een paar oorbellen van het merk Michael Kors in de winkel Watchstation in Maasmechelen Village. Ze probeerde de prijsetiketten te verwijderen en deed de juwelen om, waardoor ze de indruk wekte dat het om haar eigen juwelen ging.

Betrapt

Toen de vrouw in de winkel betrapt werd door een winkeldetective bij het naar buiten smokkelen van de juwelen, beweerde zij bij hoog en bij laag dat ze die juwelen vier weken eerder van haar man had gekregen. “Maar mevrouw, onze prijs hangt er nog aan”, zei de winkeljuffrouw verontwaardigd. Ook waren de feiten opgemerkt door enkele getuigen en waren haar verklaringen bij de politie tegenstrijdig.

De strafrechter in Tongeren bedacht de vrouw met een werkstraf van 70 uren en een geldboete van 800 euro.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf janssens

  Een werkstraf - nu zal ze zeker haar leven beteren.

 • Wilaiwan Chaiyapuek

  Werkstraf moesten ze afschaffen, de overgrote meerderheid doet het niet en de overheid gaat er weinig of niet op letten . In hun portemonai moet je zitten daar zijn ze bang voor.

 • geert callebaut

  tof, een verkrachting is slechts 100 uren en geen boete ....de weegschaal van vrouwe justitia is kapot.

 • peter Frederix

  Ik keur dit niet goed en vind de straf gepast maar als ik dan kijk naar de straf voor het dood rijden van iemand en verkrachten van iemand dan is dit lachwekkend.

 • Peter Janssen

  Op heterdaad betrapt worden mét het prijskaartje er nog aan en dan het lef van nog te liegen? Ja, dat mag beloond worden met een werkstrafke, hé?!