Politie stuurt ‘smsbom’ naar 7.000 ‘mogelijke getuigen’ in mysterieuze moordzaak

Gerty Vanhoef.
RV Gerty Vanhoef.
De federale gerechtelijke politie heeft deze middag om 13 uur een sms verstuurd naar 7.000 mogelijke getuigen in het moordonderzoek van Gerty Vanhoef. Iedereen die tussen 18.10 uur en 18.45 uur verdachte elementen zag, wordt gevraagd meteen contact op te nemen met de politie. Een ‘smsbom’ wordt zelden verstuurd.

‘Politie: oproep naar getuigen Moord Damiaanhoeve te Elen 28/8/2018.’ Zo begint de sms van de federale gerechtelijke politie deze middag geadresseerd aan enkele duizenden mensen. Het gerechtelijk onderzoek naar de moord op Gerty Vanhoef zit blijkbaar nog steeds vast. De dame werd eind augustus dood aangetroffen in haar hoeve. Wat eerst leek op een dodelijke woningbrand, bleek al snel moord met opzettelijke brandstichsting.

Ongeveer 7.000 mensen kregen deze sms.
RV Ongeveer 7.000 mensen kregen deze sms.

Gsm-mast

Er volgde in september een algemene oproep tot getuigen, maar de binnengelopen tips leidden niet tot een doorbraak. Het gerechtelijke speurdersteam besliste uiteindelijk om een gerichte sms te versturen naar maar liefst 7.000 mensen. Dat gaat om personen die de bewuste avond in de omgeving van Elen, de hoeve, of nabijgelegen gsm-masten waren. “We kunnen bevestigen dat het om 7.000 mensen gaat”, zegt Dorien Vanderheiden van het Limburgse parket. “Het gaat om een oproep tot getuigen en hopen zo tot extra elementen te komen. Maar meer kunnen we niet kwijt over het onderzoek.”

Tot nog toe is er nog steeds niemand opgepakt. De woningbrand met dodelijke afloop in het Limburgse Elen krijgt plots een héél andere wending. Uit de autopsie bleek dat  Vanhoef al voor het uitbreken van de brand met geweld om het leven werd gebracht. Ze kreeg messteken in de hals. 

De dader pleegde eerst de moord en stak daarna de Damiaanhoeve in brand.
Marco Mariotti De dader pleegde eerst de moord en stak daarna de Damiaanhoeve in brand.31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  haar man was ergens aan het verven, hoop niet, dat het een partnermoord was. In theorie kan iemand even snel heen en weer gegaan zijn. Hopelijk is dit fictie, uiteraard. Hoop, dat de laffaard, die dit gedaan heeft, gruweldaad, asap gevonden wordt. Arme Gerty... Verschrikkelijk..

 • Roy Cooks

  En daarna na al de gedane moeite....?? dan komt er een gek die een belachelijk lage straf uitspreekt die bovendien nauwelijks uitgevoerd wordt.

 • Jo Bosman

  Ik zou zo een sms onmiddellijk deleten. Je haalt je immesr een hele hoop ellende op de hals moest je iets opgemerkt hebben. Je word dan immers betrokkene in een moord onderzoek.

 • Carla Van Geel

  Diegenen die er niets over weten hoeven toch enkel de sms te deleten.

 • Patrick Vermuyten

  En onze privacy? Mijn bedrijf heeft meer dan 10.000 € moeten uitgeven om zich in regel te stellen met die domme GDPR bullshit - waaraan de EU zelf vermoedelijk een paar honderden miljoenen heeft uitgegeven om te bedenken - en de flikken mogen doodleuk duizenden mensen spammen? Alsof ze op die manier meer gaan te weten komen ... het toont alleen de onkunde van de smurfen aan om nog een deftig spoor te kunnen vinden.