Ook Maaseiks lid van Schild & Vrienden van N-VA-lijst gegooid

rv

De Panoreportage over Schild & Vrienden zorgt voor commotie binnen de N-VA. Ook in Maaseik staat er één lid van S&V op de verkiezingslijst. Het gaat om Dennis Laveaux die op de 20ste plaats staat. Volgens bronnen zou hij in het verleden al uit de jongerenafdeling van N-VA Leuven zijn gezet, net omwille van zijn link met Schild & Vrienden. 

"We waren hier niet van op de hoogte", zegt lijsttrekker Marc Vereecken. "Hij is lid van een studentenvereniging, heeft Pol en Soc gestudeerd, en was voordien actief  bij N-VA Kinrooi. We dachten dat we met een goede kandidaat te maken hadden. Ik had hem zonet nog aan de lijn. Volgens hem is hij lid van de Facebookgroep en heeft hij één keer een actie bijgewoond. Ik heb hem erop attent gemaakt dat wij daar niets van willen weten. De slogan in onze gemeente luidt 'Veilig, thuis in een welvarend Maaseik'. Hij zal van de lijst worden geschrapt en we zoeken een vervanger." 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erik jagers

  Beste Marco Corsi, dat zou kunnen dat de zoon van Jambon deel uitmaakt van S&V. Maar, en dan? Kan ons leren wie er bescherming krijgt van N-VA en wie niet. Dat wel, maar het enige wat echt relevant is, is dat N-VA enorm laf reageert op opspelingen uit de media. In MSK zie je duidelijk dat hun lijsttrekker (die politiek volledig onervaren is) hoopt in het CD&V bedje te kunnen duiken.

 • Marco Corsi

  Naar het schijnt zit ook de zoon van minister Jan Jambon met zijn slip ertussen. Kan de redactie van HLN dit bevestigen?

 • ferdinand Mug

  Geschrapt in Leuven en in Maaseik op de lijst??????

 • Jules Steenwinckel

  Toch komisch dat alleen de NVA vernoemd wordt als lid van dat kubje , geen VB geen cd&v geen liberalen en geen spa ke's ook de pvda is nog niet genoemd . Men wil precies enkel de NVA beschadigen , maar ja , dat zijn we gewoon .

 • guido taens

  Bart Dewever hoeveel NV&A ministers moeten er volgens U verdwijnen ,omdat zij medewerking verleenden aan de geweldige gedachten van S & V??????Medewerking verleenden aan al die corrupte vzw NGO's :éérlijk antwoord BART !!!!!!!!!!