Paul de Pierre heeft beste maître d'hôtel

Paul-Henri Cuvelier mag zich vanaf nu 'eerste maître d'hôtel van België' noemen.
Foto Benny Proot Paul-Henri Cuvelier mag zich vanaf nu 'eerste maître d'hôtel van België' noemen.
Wie gaat eten bij Paul de Pierre in Maarkedal kan gerust zijn dat hij goed bediend zal worden. Maître d'hôtel Paul-Henri Cuvelier won gisteren namelijk de titel van 'Eerste Maître d'hôtel van België 2018'.

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseerde gisteren de finale van de wedstrijd voor de 'Eerste Maître d'hôtel van België 2018'. Na de schriftelijke en mondelinge proef was het tijd voor de praktische proef in Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge. De vier finalisten legden een aantal proeven af en werden daarbij beoordeeld op hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Ook hun kennis op (onder meer) het vlak van etiquette, het correct ontvangen van de gasten en de vaardigheid om een menu vlot aan te passen behoorden tot de test. Na de quoteringen van de jury kwam Cuvelier als beste uit de bus.

Naast Paul-Henri Cuvelier, kwamen ook de chef en commis van Paul de Pierre in aanmerking voor een prijs. Chef Fabian Bail kon uiteindelijk de titel van 'Beste Kok van België 2018' niet verzilveren, maar zijn commis Lynn De Weer won wel de prijs voor beste commis. Zij mag een week stage lopen bij Peter Goosens in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. (LDO)