Inbrekers slaan toe in gemeentelijke basisschool De Kleine Reus in Nukerke

Kleine buit, maar veel schade na inbraak

Nukerke inbraak in school
Ronny De Coster Nukerke inbraak in school
Inbrekers zijn aan het werk geweest in de gemeentelijke basisschool “De Kleine Reus” in Nukerke. “Ze waren op geld uit, maar veel was er niet te stelen. Helaas veroorzaakten ze wel veel schade”, toont secretariaatsmedewerkster Martine Delmotte.

De inbraak in de gebouwen van de gemeenteschool aan de Holandstraat in Nukerke is vrijdagochtend vastgesteld. “De daders zijn in het gebouw geraakt, nadat ze aan de zijkant een raam hadden geforceerd. Daarna hebben ze een klas flink overhoop gehaald. Daar hebben ze een kleine som geld gestolen. Opmerkelijk is wel, dat ze uitsluitend in geld geïnteresseerd waren. Computers en laptops lieten ze onaangeroerd staan”, getuigt Martine.

Weinig buit, veel schade

In haar kantoor hebben de inbrekers de grootste ravage veroorzaakt. “Met een koevoet hebben ze de deur van het secretariaat geforceerd. Ze doorzochten kasten en lades en gooiden zowat alles op de grond. Kistjes waarvan ze dachten dat er geld in zat, hebben ze geforceerd. We hebben niet de gewoonte op school veel geld te laten liggen. Dus is de buit niet zo groot: ik schat dat ze hoogstens honderd euro mee hebben. Maar ze hebben wel veel schade veroorzaakt: verschillende deuren moeten we herstellen of zelfs vernieuwen”, vreest Martine Delmotte.

De politie van Brakel liet een labo-team ter plaatse komen om een sporenonderzoek te doen.

Voorlopig is er van de daders geen spoor.

Martine Delmotte in haar overhoop gehaald kantoor.
Ronny De Coster Martine Delmotte in haar overhoop gehaald kantoor.
Ronny De Coster
Ronny De CosterReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.