Meer verkeersdoden in Limburg

In Dilsen botste een motorrijder frontaal op een wagen. De motard raakte daarbij zwaargewond.
Foto Toon Royackers In Dilsen botste een motorrijder frontaal op een wagen. De motard raakte daarbij zwaargewond.
Het aantal verkeersdoden op de Limburgse wegen is tijdens de eerste helft van dit jaar gevoelig gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van het kenniscentrum verkeersveiligheid 'Vias'. Van januari tot en met juni vielen er liefst 25 verkeersslachtoffers, elf meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Opvallend, want in alle andere Vlaamse provincies daalt het aantal verkeersdoden juist. Ook het aantal ongevallen met gewonden nam tijdens de eerste helft van dit jaar toe tot 1.464, een onverwachte stijging met 5,7 procent. Nergens in Vlaanderen is die stijging zo sterk. Een verklaring is ook voor Vias moeilijk te geven. "Het gaat om het hoogst aantal verkeersdoden sinds 2014", aldus woordvoerder Stef Willems. "We zien dat het in Limburg voornamelijk gaat om ongevallen met vrachtwagens en bestelwagens en ook met motorrijders."


Toeval of niet maar gisteren betreurde onze provincie opnieuw twee zware ongevallen en opnieuw was dat met een motorrijder en één met een vrachtwagen. In Lummen botsten omstreeks vier uur een auto en een bestelwagen frontaal aan de Zes Septemberstraat. Een 34-jarige man uit Beringen raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De drukke verbindingsweg tussen Beringen en Lummen bleef de hele ochtend afgesloten. In Dilsen-Stokkem botsten een auto en een motorrijder frontaal op elkaar. Daarbij raakte de 37-jarige motard uit Opglabbeek levensgevaarlijk gewond.


(RTZ)