Lummenaar deelt kopstoot uit op pechstrook

De rechtbank in Hasselt.
Mine Dalemans De rechtbank in Hasselt.
Een 26-jarige man uit Lummen liet zich in oktober 2016 flink gaan in het verkeer. In de wagen had hij een discussie met zijn ex-vriendin over vroegere schade aan haar voertuig. Dat escaleerde helemaal, waarna hij op de pechstrook de vrouw tegen de portier van zijn wagen en zelfs tegen de vangrail duwde. Ten slotte gaf hij haar ook een kopstoot.

Het koppel was destijds al een tweetal maanden niet meer samen. Beklaagde had het echter moeilijk met de breuk en bleef contact houden met de vrouw. Zij vroeg hem zelfs mee toen ze haar wagen voor een onderhoudsbeurt binnen moest brengen. Waar de man de valse hoop koesterde om terug samen te komen, wilde de vrouw een oude discussie over schade aan de wagen bespreken. De advocaat van beklaagde legde uit dat zijn cliënt een moeilijke jeugd beleefde waarin zijn ouders gescheiden zijn. Intussen zocht de man psychologische hulp en is het contact met de vrouw verbroken. Hij riskeert nu een werkstraf van 100 uren waarin hij zich wel kon vinden. Het vonnis volgt op 13 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.