VIDEO: Baasje dumpt vos en maakt hem vast aan omheining

Een onbekende heeft vorige week ‘zijn’ vos gedumpt in Lubbeek. Het diertje werd vastgeketend aan een omheining. Het kon geen kant meer op, tot een ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) de vos opmerkte. 

“Hij had een vos gevonden die leek vast te zitten in een strop”, zo klinkt het bij het natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Een interventieteam vertrok met spoed vanuit Oudsbergen om het dier te bevrijden. “De vos bleek echter vast te zitten met een leiband aan een draad en dit met een dichtgeschroefde musketon. Deze bijzonder vreemde situatie wekt heel wat vragen op: werd deze vos als huisdier gehouden,  waarom werd dier het in het midden van de velden achtergelaten, enzovoort. Terug in Oudsbergen bleek het dier gekwetst aan een voorpoot en dient hij dus ter revalidatie bij ons te blijven”, aldus het Natuurhulpcentrum.

De vos werd door zijn ‘baasje’ gedumpt en vastgemaakt aan een omheining.
Vertommen De vos werd door zijn ‘baasje’ gedumpt en vastgemaakt aan een omheining.

Zij zijn verbolgen door de gang van zaken. “Wie houdt er nu een vos als huisdier? Officieel mag dat niet en een vos zit daar zeker niet op te wachten. Die dieren zijn mensenschuw en als je het dier de kans geeft, zal het altijd vluchten. Wat ook bizar is, is dat het ‘baasje’ een (naamloze) halsband voor de vos heeft gemaakt, alsof het een hond is. De persoon die dit op zijn geweten heeft, mag zich wel eens afvragen of hij ze wel alle vijf op een rijtje heeft. Het jonge vosje, een mannetje van enkele jaren oud, heeft wellicht een hele tijd vastgehangen aan de omheining. Gelukkig komt hij er wel weer bovenop”, zo klinkt het nog bij het Natuurhulpcentrum.

De vos werd door zijn ‘baasje’ gedumpt en vastgemaakt aan een omheining.
Vertommen De vos werd door zijn ‘baasje’ gedumpt en vastgemaakt aan een omheining.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Eykens

  Iemand moet daar toch iets van weten en zijn plicht doen, dat beestje kan niet voor zichzelf opkomen en de dader moet heel zwaar gestraft worden, zo iemand is een gevaar voor de maatschappij.

 • Norbert Thieren

  Buren moeten toch weten welk onmens zoiets doet: aandragen, zelfs al is het anoniem!

 • gustaaf carpels

  Gelukkig is er het opvangcentrum

 • Sam Bosmans

  Iemand moet deze toch kennen !!!!

 • Koen Vanderlinden

  Geen excuus om 't zo vast te binden, maar waarom kan 't niet als huisdier? Natuurhulpcentrum helpt het beestje er bovenop, om het weer uit te zetten, recht voor de jager's tweeloop. En ze weten het!