Vernieuwde Herfstfeesten mikken op breder publiek

De Herstfeesten van de Triangel zitten in een nieuw kleedje. "Omdat ons trouwe publiek voornamelijk bestaat uit mensen die een directe link hebben met een bewoner, een cliënt of een personeelslid, richten we ons dit jaar uitdrukkelijk ook tot een nieuw en breder publiek", legt Griet De Waele van de Triangel uit.

Vanavond bijt 'Hazel for life' de spits af met een festival ten voordele van de Warmste Week. Nieuw op zaterdagnamiddag is het loopevenement voor het goede doel. "Met een kidsrun om 14 uur, een trail van 3 km om 14.30 uur en een trail van 8 km om 15 uur, is er een sportief aanbod voor zowel de getrainde atleet als de rustige wandelaar. Ook op culinair vlak spelen we in op de trends van het moment: op zaterdag en zondag kan je vanaf 13.30 uur doorlopend terecht aan de foodtrucks voor een zoete of een hartige hap. Op zaterdagnamiddag gaan jonge muzikanten de uitdaging aan om hun kwaliteiten te laten horen aan een ruimer publiek. De Triangel geeft hen een podium met een professionele klank- en geluidsinstallatie."

Recyclage

Het thema van deze editie van de Herfstfeesten is Kring-loop. "En dat komt niet alleen letterlijk aan bod in de loop op zaterdagnamiddag, maar recyclage is ook het onderwerp van de kunsttentoonstellling." De Herfstfeesten dienen een dubbel doel: enerzijds letterlijk de deuren open zetten om aan iedereen te laten zien dat het in de Triangel goed leven en werken is en anderzijds geld in het laatje brengen voor een project dat extra kwaliteit brengt in het leven van de bewoners en cliënten.


"De opbrengst van dit jaar zal worden besteed aan de binneninrichting van nieuwbouwwoningen op het eigen terrein voor een dertigtal bewoners. De bouw is voorzien in de loop van 2018." Bovendien hoopt het dienstverleningscentrum om tijdens de Herfstfeesten ook een aantal mensen te kunnen warm maken om zich te engageren als vrijwilliger. Alle info: www.detriangelplus.be. (GRG)