Zware straf gevraagd voor twintiger die ex van nichtje afranselde

Een 20-jarige man uit Zele riskeert 12 maanden cel nadat hij een leeftijdsgenoot in elkaar geslagen heeft aan het station van Malderen.

Het slachtoffer had op 29 januari 2016 via facebook daar afgesproken met een meisje. Dat bleek echter een val te zijn van de beklaagde. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en bovendien werd zijn rugzak gestolen. "Dat zal je leren om mijn familie te kwetsen", snauwde de agressor hem nog toe.


Toch heerst er over de aanleiding van de afranseling nog steeds onduidelijkheid. "Ik had een relatie met zijn nicht maar dat was afgesprongen. Ik had mijn status op facebook veranderd naar 'single' en dat moet haar gekwetst hebben", zei het slachtoffer na de feiten tegen de politie. Zelf had de beklaagde een andere verklaring. "Hij heeft mijn nichtje seksueel mishandeld", klonk het. "Bovendien had hij dat ook al met andere meisjes gedaan. Ik ben naar de politie gestapt, maar daar deden ze niets." Volgens de politie wees niets echter op dergelijke feiten. De rechter kon dan ook niet lachen met de houding van de beklaagde. "Vindt u zichzelf stoer? Iemand in elkaar slaan en dan ermee uitpakken op sociale media? U moet het recht niet in eigen handen nemen. Daar bestaat de politie voor", klonk het. Uitspraak op 8 november. (WHW)