Wandelclub verhuurt kunst en zamelt zo 2.090 euro in

Kunstverhuurbeurs Kunst voor Oxfam Londerzeel
Dieter Nijs Kunstverhuurbeurs Kunst voor Oxfam Londerzeel
Om sponsorgeld in te zamelen voor de wandeltocht Oxfam Peacewalker eind april, heeft het wandelteam ‘Curieus Leireken’ uit Londerzeel afgelopen weekend een kunstexpo georganisseerd. “Een jaar lang kan je alle geëxposeerde werken huren voor 35 tot 50 euro”, vertelt Kamiel Hofmans, deel van het wandelteam en organisator van de kunstverhuurbeurs.

Het team ‘Curieus Leireken’ uit Londerzeel zal op zaterdag 27 april de Oxfam Peacewalker lopen, een tocht van 42 kilometer door de Westhoek ten voordele van de ngo Oxfam. “We zamelen sponsorgelden in die we aan Oxfam schenken. Zo kwam het idee om kunst te verhuren. Het idee is niet nieuw, we doen het ondertussen al een paar jaar”, vertelt Kamiel Hofmans. En met succes, want 54 van de 110 tentoongestelde werken werden verhuurd, waarbij een totaalbedrag van 2.090 euro werd ingezameld. “Wij zijn zeker tevreden met dit resultaat.”

“Alle kunstenaars die hun kunstwerken exposeren en verhuren doen dit op vrijwillige basis. Het gaat vooral om schilders en beeldhouwwerkers uit de brede omgeving van Londerzeel”, zegt Kamiel Hofmans. “Wie na een jaar het kunstwerk wil houden, kan het kopen van de kunstenaar. Maar daar staan wij buiten, wij verhuren enkel kunstwerken.”

Kunstverhuurbeurs Kunst voor Oxfam Londerzeel
Dieter Nijs Kunstverhuurbeurs Kunst voor Oxfam LonderzeelReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.