Saunaganger doet onzedelijk voorstel aan minderjarige

Sauna (niet degene waar feiten gebeurden)
Photo News Sauna (niet degene waar feiten gebeurden)
Een 81-jarige man riskeert drie maanden cel voor het aanzetten tot ontucht van een 13-jarige jongen. De man deed bij een saunabezoek enkele oneerbare voorstellen aan de jongen. 

De man zat op 20 juli 2016 toevallig bij een bezoek aan een saunacomplex in Londerzeel in de buurt van de 13-jarige jongen in een van de jacuzzi’s. Nadat hij een eerste keer oogcontact zocht, besloot het slachtoffer het bad te verlaten en naar de sauna te gaan. De tachtiger liet zich niet zo snel afschepen en volgde hem. Daar deed hij enkele seksueel getinte voorstellen. De jongen liep hierna weg naar zijn vader. Die alarmeerde het personeel dat de man wilde tegenhouden. Uiteindelijk kon hij toch wegrijden, maar de politie kon hem even later thuis oppakken. 

Ontkent

De man ontkende niet dat hij oneerbare voorstellen had gedaan, maar hij kaderde het hele incident wel. “Ik dacht dat hij meerderjarig was. Bovendien meende ik dat hij opgewonden was. Daarom heb ik hem die vraag gesteld”, klonk het tegen de politie. 

Zelf kwam hij door zijn gezegende leeftijd niet naar de rechtbank. Zijn advocaat Boris Reynaerts moest dan maar de kastanjes uit het vuur halen. “Aanzetten tot ontucht houdt in dat hij het slachtoffer actief heeft aangespoord tot onzedelijk gedrag. Dat is niet gebeurd. Bovendien was er ook geen moreel element aanwezig.” Daarom vraagt de verdediging de vrijspraak. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.