Nieuw zwembad opent in paasvakantie

Het nieuwe sportcomplex De Lijster is stilaan toe aan de afwerkingsfase.
Lukas Het nieuwe sportcomplex De Lijster is stilaan toe aan de afwerkingsfase.
Het gloednieuwe sportcomplex De Lijster opent op 18 april haar deuren. Het gebouw is momenteel wind- en waterdicht en de afwerkingsfase is begonnen.

De gemeente Londerzeel en privé-partner Sportoase nv verwelkomen iedereen om tijdens het laatste weekend van de paasvakantie een eerste duik te komen nemen in het vernieuwde zwembad. Burgemeester Nadia Sminate (N-VA) kijkt alvast uit naar de langverwachte opening. “We zijn net met de afwerkingsfase gestart. Momenteel worden de tegels in de zwemkuipen geplaatst, waarna er kan gestart worden met de installatie van de (speel)toestellen. Het sportcomplex wordt een echt pareltje met een sportbad, een bad met beweegbare bodem, een kinderbad, een nieuwe glijbaan, een wellness, een danszaal en twee sporthallen.”

Besparing

Ondanks kritiek op het financiële plaatje voor de gemeente is schepen van Sport Gerda Verhulst (N-VA) tevreden. “Bij andere recent geopende zwembaden in Vlaanderen betaalt de gemeente een hogere vergoeding dan wij in Londerzeel. Dit zwembad betekent een besparing van 20% op de vroegere kost én we krijgen er een gloednieuwe, ruimere infrastructuur voor in de plaats.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • tom Schelkens

    Eindelijk!!!