Marc en François klinken op hun pensioen

Gepensioneerde brandweermannen Marc  en François gehuldigd in Londerzeel
Dieter Nijs Gepensioneerde brandweermannen Marc en François gehuldigd in Londerzeel
François Pootens en Mark De Bont hebben afgelopen weekend  hun pensioen gevierd.  Beiden waren sinds 1986 actief bij de brandweer van Londerzeel.

Bij een lekker pintje blikten ze terug op de vele jaren die ze bij de brandweer werkten. “Collegialiteit en mensen helpen is het mooiste. Ik heb verschillende grote branden meegemaakt en heb ontelbare keren meegereden met de ziekenwagen. Een geslaagde reanimatie geeft voldoening. Ik heb zelfs eens een buur van me helpen reanimeren. Daarvoor doe je het”, aldus François. “Ik ben zelf ook imker en dat kwam van pas bij bepaalde interventies. Zo kon ik inschatten welke bijen of wespen verdelgd moesten worden. Nu ga ik van mijn pensioen genieten en mijn zoon helpen bij zijn bouwwerken.”

Ook Marc kijkt met blijdschap terug op de vele mooie jaren bij het korps.  “Ik had er zelf voor gekozen om er na 32 jaar mee te stoppen. Het kameraadschap is mooi, er zijn zoveel dingen die we hebben meegemaakt. Maar nu is het tijd om los te laten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.