Haatprediker Denis: “Ik zal nooit Nederlands leren”

Nu ook officieel inwoner van Londerzeel

Jean-Louis Denis bij zijn vrijlating. Intussen is hij dus ‘officieel’ inwoner van Londerzeel.
Mozkito Jean-Louis Denis bij zijn vrijlating. Intussen is hij dus ‘officieel’ inwoner van Londerzeel.
Haatprediker Jean-Louis Denis heeft zich dinsdagochtend ook effectief ingeschreven in het bevolkingsregister op het gemeentehuis van Londerzeel. Tot nog toe werd nog altijd in voorwaardelijke termen gesproken over zijn komst naar Londerzeel, maar nu is het dus een feit. Hij trekt er in bij zijn 76-jarige moeder.

Denis kwam alleen naar het gemeentehuis. De inschrijving verliep naar verluidt zonder problemen. De man spreekt alleen Frans, maar verstaat wel Nederlands. Op die manier verliep dan ook het contact met de bevolkingsdienst. Denis weigerde wel botweg de lessen Nederlands die aan anderstalige nieuwkomers worden aangeboden. “Ik zal nooit Nederlands leren”, liet hij verstaan.

Veiligheidsdiensten

De komst van de haatprediker zorgt al dagen voor deining in de gemeente. Volgens burgemeester Nadia Sminate (N-VA) kreeg ze sinds het nieuws bekend raakte dagelijks tientallen berichten en telefoons en soms zelfs ongeruste bewoners aan de deur. Het feit dat Denis nu effectief is ingeschreven, maakt wel dat de politie meer controle kan uitoefenen doordat ze het recht krijgt om in de woonst binnen te komen. Ook andere veiligheidsdiensten zullen Denis in de gaten houden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois Vleminckx

  En zijn uitkering, werkloos, ziekte? want werken daar heb ik nog niets van gelezen, zijn Vlaamse centen?

 • patrick morel

  Verplicht taallessen en geen uitkering.

 • Carl Peeters

  Die man buitensjotten. Hij wil geen deel uitmaken van ONZE samenleving.

 • Walter Van Asbroeck

  Als hij het verstaat, kan hij het ook spreken ! Hij is dus gewoon van slechte wil. Hij komt wel in een Vlaamse gemeente wonen, hopelijk begrijpen de winkeliers zijn Frans dan ook niet...Dat wordt een probleem voor meneer ...