Driestrijd voor de sjerp

Huidig burgemeester Nadia Sminate.
Foto Baert Huidig burgemeester Nadia Sminate.
In Londerzeel wordt het koffiedik kijken. Het drietal Nadia Sminate (N-VA), Jozef De Borger (CD&V) en Conny Moons (LWD) lijkt te zullen strijden om de sjerp.

Burgemeester Sminate heeft de nationale N-VA-wind in de zeilen, maar bevindt zich in Londerzeel toch in niet zo rustige wateren. "Ik timmer onverminderd voort aan de weg die we ingeslagen zijn", laat ze weten. "Het is uiteraard mijn ambitie om dit werk ook in de volgende legislatuur verder te kunnen zetten."

"I'll be back"

Dat het rommelt binnen meerderheidspartij CD&V is geen nieuws meer. Het is afwachten of oud-burgemeester Jozef De Borger zijn tweede adem vindt. Veerle Pas zal de lijst trekken, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat ze aan het stemmenaantal van De Borger zal komen. "'I'll be back', zo heb ik aan het einde van mijn burgemeesterschap gezegd. Maar dat zal de kiezer bepalen", blijft De Borger voorzichtig.


LWD, de partij van Conny Moons, is met zeven zetels al ruim vertegenwoordigd, en kan stemmen oprapen van de misnoegde Londerzelenaars. Ze staat alleszins te trappelen om met haar burgerbeweging mee te besturen. "Wij hebben meer dan voldoende kennis en briljante ideeën in huis", klinkt het. Hoe de sp.a van Tom Troch zich tussen al dat geweld zal positioneren, valt af te wachten. (DBS)