DE PARTIJEN DOORGELICHT

LONDERZEEL

N-VA:

Vlaams volksvertegenwoordiger en huidig burgemeester Nadia Sminate is lijsttrekker en wil een vervolg breien aan haar burgemeesterschap. Koen Moeyersons duwt. Onder meer Gerda Verhulst en Bart Van Doren verdienden hun sporen al als schepen.

LWD:

Conny Moons is opnieuw lijsttrekker. Ondanks dat de burgerbeweging in 2012 meteen zeven zetels in de wacht sleepte deze legislatuur uiteindelijk toch in de oppositie beland. Deelname aan het bestuur lijkt deze keer een must voor de jonge partij met het oog op de toekomst. Ancien Piet Buelens duwt. De partij slorpte de facto ook Open Vld op.

Groen:

Geen kartel meer met s.pa. De partij heeft de wind in de zeilen en heeft vertrouwen in een mooie score. Leentje Van Aken is lijsttrekker, ouwe getrouwe Jens Bruneel duwt.

CD&V:

Een stap in het duister lijkt het te gaan worden voor de partij die tot 2012 nog de absolute meerderheid had. Oud-burgemeester Jozef De Borger werd naar de uitgang geleid. Ook van zekerheden als Veerle Langbeen en Mark Van Assche is geen spoor meer. Veerle Pas krijgt dan ook geen kleine taak toebedeeld. Wel nog van de partij: oud-schepenen Jenny Goossens en Eddy Vranckaert. Deze laatste duwt de lijst.

Pro1840:

De nieuwe lijst van Tom Troch (sp.a), die lang twijfelde of hij nog wel zou opkomen. Niet onder sp.a-vlag dus maar een onafhankelijke 'open' lijst met 'een groep geëngageerde mensen uit Londerzeel, Steenhuffel, Malderen en Sint-Jozef'. Stéphane Erb duwt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.