39 fietsers niet in orde met verlichting

De politie controleerde woensdag 191 fietsers op de Markt.
Politiezone KLM De politie controleerde woensdag 191 fietsers op de Markt.
De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft deze week een fietscontrole gehouden op de Markt. Van de 191 gecontroleerde fietsers waren er 39 niet in orde. De controle kadert in de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’, waarmee de provincie een betere zichtbaarheid stimuleert van fietsers tussen 12 en 18 jaar.

De provincie wil met de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’ de lokale politiezones stimuleren om in de donkere maanden van het jaar controles van jonge fietsers uit te voeren. Ook wil ze Vlaams-Brabantse secundaire scholen aanzetten om hun leerlingen te sensibiliseren voor het gebruik van fietsverlichting op de openbare weg.

Leerlingen met een defecte fietsverlichting krijgen bij een controle een fietslampje mee om weer veilig thuis te geraken. De provincie geeft hiervoor fietslampjes en reflecterende fietsplaatjes aan de politiezones van Vlaams-Brabant voor gebruik tijdens hun controles.

Enthousiasme

Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit, ziet dat de aanpak vruchten afwerpt.”Deze campagne wekt bij de scholen en bij de politiezones enthousiasme op om verkeersveiligheid de nodige aandacht te blijven geven. De cijfers voor Vlaams-Brabant geven aan dat we de afgelopen drie jaar minder fietsongevallen kennen, van 816 naar 753, wat een positief gegeven is. We zien ook dat steeds meer mensen ook in de donkere maanden blijven fietsen.”

39 fietsers bleken niet in orde te zijn met hun verlichting.
Politiezone KLM 39 fietsers bleken niet in orde te zijn met hun verlichting.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.