“Ik meende dat hij meerderjarig was. En opgewonden”: 81-jarige doet jongen van 13 oneerbare voorstellen in sauna

Getty Images
Een 81-jarige man heeft de opschorting gekregen voor het aanzetten tot ontucht van een 13-jarige jongen. De man deed bij een saunabezoek een oneerbare voorstel aan de jongen.

De man zat op 20 juli 2016 bij een bezoek aan een saunacomplex in Londerzeel in de buurt van de 13-jarige jongen in een van de jacuzzi’s. Nadat hij een eerste keer oogcontact zocht, besloot het slachtoffer het bad te verlaten en naar de sauna te gaan. De tachtiger liet zich niet zo snel afschepen en volgde hem. Daar deed hij enkele seksueel getinte voorstellen. De jongen liep hierna weg naar zijn vader. Die alarmeerde het personeel dat de man wilde tegenhouden. Uiteindelijk kon hij toch wegrijden, maar de politie kon hem even later thuis oppakken.

Geen straf

De man ontkende niet dat hij oneerbare voorstellen had gedaan, maar hij kaderde het hele incident wel. “Ik dacht dat hij meerderjarig was. Bovendien meende ik dat hij opgewonden was. Daarom heb ik hem die vraag gesteld”, klonk het tegen de politie. 

Ondanks dat de rechter de ernst van de feiten erkende, besloot de rechtbank toch om de man geen straf te geven. Hij kwam dus weg met de opschorting. “Gezien zijn blanco strafregister in combinatie met de al gezegende leeftijd van de beklaagde volstaat dit”, klonk het in het vonnis. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolphe V.DeBaere

    Zelfs al zou die jongen nog opgewonden geweest zijn of op zoek naar een avontuurtje, maar met een opa iets beginnen ? Opa heeft wel een groot gedacht van zichzelf dat hij nog een groen blaadje kan krijgen. Een heel klein beetje gebrek aan zelfkennis me dunkt.

  • Mary Sweet

    En moest de vader hem een pak slaag gegeven hebben zou hij wel naar de cel gemoeten hebben juist ? Wat voor zot land is dit nu en morgen rand die viezerik een ander kind aan waarschijnlijk !

  • johanneke li

    de vraag is of de jongen er werkelijk als ouder uitzag? want indien niet blijft dit pedofilie hé, zelfs een voorstel aan een 18 jarige lijkt me ver over de schreef hoewel ie meerderjarig is!