"Ik heb hun wapen proberen wegslaan"

KIPPENKRAAM THE CHICKENMAN BRUTAAL OVERVALLEN

Maaike Verbeiren en Stijn Ameye aan hun kippenkraam The Chickenman.
Foto Lukas Maaike Verbeiren en Stijn Ameye aan hun kippenkraam The Chickenman.
Twee medewerkersters van kippenkraam The Chickenman beleefden gisteren de schrik van hun leven. De vrouwen werden brutaal overvallen door twee mannen. De daders gingen ervandoor met 1500 euro. De politie spoort de twee op.

Samen met haar man Stijn Ameye, baat Maaike Verbeiren kippenkraam The Chickenman uit. "Het was eigenlijk een normale werkdag. Alles was vlekkeloos verlopen totdat we de kraam aan het afsluiten waren. Toen liep het goed fout", begint Maaike haar verhaal.


"Rond 19 uur waren mijn jobstudente en ik ons aan het omkleden en de kabels aan het oprollen. Opeens verschenen er uit het niets twee mannen. Een van hen greep mijn studente vast en gaf haar een zwier. Daarna kwam hij op mij af en gaf hij mij meteen een vuistslag in het gezicht. Vervolgens heeft hij een pistool tegen mijn hoofd gezet. Ik heb dat dan proberen weg te slaan. Daarop sloeg hij mij nogmaals in het gezicht, maar nu met het pistool", zegt Maaike koelbloedig.


Haar man Stijn kon maar niet geloven dat Maaike het pistool wegduwde. "Hij verklaarde mij voor zot. Het was misschien impulsief, maar ik laat mij niet doen. Ik heb al vaker onder mijn voeten gekregen van mijn man omdat ik opkom voor mezelf. Het was gewoon instinct."

Eerste overval

Aan haar heldhaftige daad houdt Maaike enkel een gezwollen lip over. "Ik besef dat het veel erger had kunnen zijn. Maar we mogen van geluk spreken dat het pistool nep was. Tot die conclusie kwamen we nadat we er een stukje van hadden gevonden in de kraam." Toch zijn zij, haar man en haar jobstudente erg geschrokken. "Het is de eerste keer dat mij zoiets overkomt in de 17 jaar dat ik hier al werk. Je weet wel dat je een risicogroep bent, want je werkt nog met cash geld. Het ergste dat iemand tot nu had gedaan was een wisseltruc. Die heb ik toen kunnen verijdelen. We zijn uiteraard geschrokken, maar dat gaat mij niet tegenhouden. Wij zijn zelfstandigen. Als we niet uitrijden komt er niks binnen. We zijn het geld van de overval al kwijt. We hebben geen valnet, dus we moeten wel", zegt de verkoopster resoluut.


De jobstudente zal ook weer op post zijn. "Ze komt alleen op woensdag werken, maar ze zei dat als ik er volgende week weer zou staan, zij er ook zou zijn."


De twee overvallers zijn met al het cash geld dat in de kraam lag gaan lopen. "Het is toch een beetje vreemd", zegt Maaike.


"Ik verdeel het geld altijd over verschillende plaatsen in de kraam en ze wisten precies waar ze moesten zoeken."


Al durft Maaike niet te zeggen dat misschien een van haar medewerkers bij de overval betrokken was. "Ik hoop toch van niet. Mijn studente was ook behoorlijk geschrokken. Maar de overval heeft slechts 40 seconden geduurd. Het ging zo vlug. Ze waren heel erg hardhandig en aggressief. Ze wisten waar ze moesten zijn en wat ze precies moesten doen."


De politie was snel ter plaatse en is bezig met een onderzoek. De daders zijn nog steeds voorvluchtig. Wie iets gehoord of gezien heeft, kan zich melden bij de politie.