Ga naar de mobiele website
^ Top

"Huurder maakte stort van ons huis"

TACHTIGER STOOT OP CANNABISPLANTAGE EN GIGANTISCHE VUILNISBELT

De woonkamer ligt bezaaid met honderden lege blikjes en afval.
Lukas De woonkamer ligt bezaaid met honderden lege blikjes en afval.
Marcel Teugels (82) beleeft een nachtmerrie met de huurder van zijn woning in de Burchtlaan in Londerzeel. Achterstallige huur leidde tot ettelijke episodes voor het vredegerecht. De gerechtsdeurwaarder zette de man uiteindelijk uit het huis, en stootte daarbij op een cannabisplantage én een stort met honderden lege blikjes. "Mijn vrouw krijgt een hartaanval als ze hier binnen komt", zegt Teugels.

Marcel Teugels is erg geschrokken van wat hij in het huis gevonden heeft. De schade is niet te overzien. "De woonkamer is een groot stort. Hier liggen honderden lege blikjes bier en energiedrankjes. De buurman heeft in die twee jaar nooit één keer een vuilniszak buiten zien staan. Nu weet ik waarom", zegt Teugels. "Ook de stank is niet te harden. Het toilet zit vol viezigheid."

De alleenstaande woning in de Burchtlaan werd in april 2015 voor negen jaar verhuurd voor 850 euro per maand. "Al van in het begin waren er problemen met de betaling van de huur", vertelt Teugels. "Hij had altijd wel een excuus. Op een moment wilde hij niet betalen omwille van de aanslagen op Zaventem." Teugels besliste in december 2016 om naar het vredegerecht te stappen, de drie maanden achterstallige huur op te eisen en de huurovereenkomst te beëindigen.

Marcel Teugels heeft geen idee hoe hij het huis ooit weer schoon gaat krijgen.
Lukas Marcel Teugels heeft geen idee hoe hij het huis ooit weer schoon gaat krijgen.

Cannabisplanten

Pas eind vorige week voerde de gerechtsdeurwaarder eindelijk de uitdrijving uit. Daarbij stootte hij op een kweekinstallatie voor cannabisplanten. De politie pakte de huurder meteen op voor verhoor, maar die werd intussen vrijgelaten. Volgens het parket Halle-Vilvoorde ging het om maximaal 20 planten voor eigen gebruik. Het huis zelf heeft echter zware schade opgelopen. "De slaapkamer is zwartgeblakerd van de rook. Er moet hier een beginnende brandhaard geweest zijn", zegt Teugels.

De woning schoonmaken wordt een gigantisch werk. "Het gaat ons handen vol geld kosten", vermoedt Teugels. "De huurder beschikt wellicht niet over genoeg geld om me te vergoeden. Bovendien heeft hij nog een openstaande elektriciteits- en gasrekening van 15.000 euro." De tachtiger heeft het nu wel gehad met verhuren. "Eens de woning opgeknapt is, gaan we ze verkopen of trekken we er zelf in. Verhuren? Daar waag ik me niet meer aan."

Ook de badkamer is een complete varkensstal.
Lukas Ook de badkamer is een complete varkensstal.
De slaapkamer is zwartgeblakerd door vermoedelijk een brand aan de cannabisplantage.
Lukas De slaapkamer is zwartgeblakerd door vermoedelijk een brand aan de cannabisplantage.


Meld een bug