Vier nieuwe oversteekplaatsen aan Stadslaan

Oversteekplaats te Lommel.
Karolien Coenen Oversteekplaats te Lommel.
Op de Stadslaan in Lommel werden gisteren vier nieuwe oversteekplaatsen aangelegd. "Met de nieuwe zebrapaden creëren we veilige oversteekplaatsen voor alle zwakke weggebruikers", is schepen van Mobiliteit Walter Cremers (sp.a) overtuigd. 

Het gaat om het kruispunt Adelberg en Gasstraat en de kruisingen van de Koning Albertlaan met de Kapelstraat, de Molenstraat en de Mudakkers. “Uit tellingen uitgevoerd door studiebureau Mint blijkt dat vooral fietsers de Stadslaan heel gespreid oversteken. Er werd daarom gekozen voor voetgangersoversteken omdat heel wat fietsers verwachten dat ze voorrang hebben op fietsoversteekplaatsen, wat niet het geval is”, aldus Cremers. “Daardoor kunnen mogelijk onveilige verkeerssituaties ontstaan. Fietsers kunnen via de voetgangersoversteekplaatsen wel met voorrang oversteken, tenminste wanneer ze afstappen en via het zebrapad oversteken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.