Vermoedelijke dief stapelt ongeloofwaardige elementen op: “Handschoenen in mei lijken me niet noodzakelijk”

rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt
Een 32-jarige man uit Meerhout riskeert een celstraf van één jaar voor twee diefstallen die zouden hebben plaatsgevonden bij Ducatt in Lommel op 25 en 26 mei 2017. Beklaagde stapelde tijdens de behandeling van de zaak een aantal ongeloofwaardige elementen op.

De dertiger ging ’s nachts langs bij zijn voormalige werknemer en wordt ervan beschuldigd enkele ramen te hebben stukgeslagen en materialen waaronder een boormachine te hebben gestolen. Uit beelden van een dvd – die in de rechtbank werden getoond – bleek dat hij wel degelijk een camera afkoppelt gedurende de feiten. Beklaagde beweert echter dat hij ter plaatse was om kledij mee te nemen waar hij recht op had.

Handschoenen in mei

“Wat is de bedoeling geweest van zijn aanwezigheid?”, vroeg de procureur zich af. “Als je recht hebt op die kleren, waarom doe je dat dan ’s nachts? En waarom laat je camerabeelden verdwijnen? De rugzak die hij toen bij zich had, werd niet teruggevonden bij een huiszoeking. Het is vreemd dat hij die geleend zou hebben. Bovendien droeg hij handschoenen eind mei, ook dat lijkt me niet noodzakelijk.” De rechtbank gelooft dat beklaagde helemaal niet aanwezig was om zijn kledij te komen halen en vordert naarst de celstraf ook een boete van 600 euro. De burgerlijke partij vraagt een schadevergoeding van ruim 4.000 euro. De advocaat van beklaagde vindt het vreemd dat een aangifte pas enkele dagen later volgde, vindt geen bewijs van de braak en toonde ook aan dat zijn cliënt wel degelijk een grote stapel kleren binnenbracht. Hij vraagt in hoofdorde de vrijspraak. Vonnis op 12 maart. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.