Subsidie van de stad voor reizende jongeren

Laura Maes trok naar Ethiopië en begeleidde er onder meer een aantal counselingsessies.
RV Laura Maes trok naar Ethiopië en begeleidde er onder meer een aantal counselingsessies.
Jongeren ontdekken graag de wereld en de stad Lommel wil hen daarbij steunen. “Om de financiële kosten een beetje te drukken, kunnen jongeren tot 30 jaar die voor minstens acht dagen naar het buitenland trekken om er te werken rond één van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, tot 500 euro subsidie van de stad krijgen”, vertelt schepen van Jeugd Kris Verduyckt (sp.a).

Dit jaar al trokken twee Lommelaars met de steun van de stad naar het buitenland. Laura Maes (23) studeert revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en bezocht voor haar masterthesis vijf weken lang Ethiopië. Ze werkte er in een weeshuis en ziekenhuis. Bovendien deed ze vrijwilligerswerk waarbij ze onder andere een tandenpoetsprogramma op poten zette en een heel aantal counselingsessies begeleidde.

Thomas Dirkx (27) is nog maar pas terug van een uitwisseling in de Filipijnen. Hij deed vrijwilligerswerk in Zamboanguita bij Marine Conservation Philippines. Dat is een non-profit NGO die instaat voor het behoud van maritieme ecosystemen. In dit kader bezocht hij scholen, bouwde hij artificiële duikplaatsen en hielp hij afval opruimen. De aanvraag van twee andere jongeren is lopende.

De stad voorziet jaarlijks een budget van 2.500 euro in de stadsbegroting voor de uitwisselingssubsidies. “In ruil verwachten we een tegenprestatie van de jongeren in de vorm van een vorming, een lezing of bijvoorbeeld een informatiepakket voor het Huis van de Wereld,” zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (sp.a). “Zo hebben de andere Lommelse jongeren ook iets aan hun ervaring.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.