Pieter Serrien geeft lezing over nieuwe boek WOI

Pieter Serrien.
Broos. Pieter Serrien.
Pieter Serrien geeft zaterdag een lezing over zijn nieuwe boek 'Het Elfde uur'. Serrien vertelt aan de hand van getuigenissen van onderhandelaars, politici, burgers en militairen de duizelingwekkende geschiedenis van de allerlaatste dag van de Eerste Wereldoorlog: 11 november 1918. 

Serrien maakte een boek over de laatste uren van WOI en de bikkelharde wapenstilstandsonderhandelingen, Duitse terugtrekkingen en vluchtelingenstromen. "Ook het politieke schaakspel in Den Haag, revolutie in Brussel en Berlijn, de laatste gevechten en slachtoffers van de oorlog", zegt hij. 

Rondleiding

De lezing wordt gegeven aan de Duitse militaire begraafplaats in Lommel.Nadien heb je de mogelijkheid om vrijblijvend aan te sluiten bij een rondleiding op het domein waar ook 500 gesneuvelden van WOI begraven zijn.

De voorstelling vindt nu zaterdag 6 oktober plaats van 16 uur tot 18.30 uur aan de Duitse militaire begraafplaats in Lommel. Inschrijven kan bij Huis Over Grenzen via info@overgrenzen.be of op het nummer 011.55.43.70. Tickets 7,50 euro. 

Het Elfde Uur
Het Elfde Uur Het Elfde UurReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.