NMBS schrapt vroegste en laatste treinen vanuit Noord-Limburg, Vanvelthoven wil minstens busvervoer

Eind augustus werd de eerste bovenleidingspaal voor de elektrificatie geplaatst.
Bart Borgerhoff Eind augustus werd de eerste bovenleidingspaal voor de elektrificatie geplaatst.
Omwille van elektrificatiewerken zal de NMBS haar dienstregeling aanpassen. Vanaf 10 december wordt het treinverkeer tussen Mol en Hamont onderbroken tussen 22.30 uur ’s avonds en 5.30 uur ’s morgens. “Het inzetten van busvervoer naar en vanuit Mol is toch wel het minste wat men kan doen”, stelt burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven (sp.a).

Vanuit Noord-Limburg kan je vanaf 10 december niet meer met de trein voor 7 uur in Antwerpen geraken en als je na 20.40 uur uit Antwerpen vertrekt, geraak je zelfs helemaal niet meer thuis. Spoornetbeheerder Infrabel heeft deze lijnonderbreking nodig om de werken uit te voeren. “Ik juich de elektrificatie van de spoorlijn toe, maar wat ik niet begrijp, is dat de NMBS haar trouwste reizigers in de kou laat staan. Iedereen heeft er begrip voor dat deze werken overlast met zich meebrengen, maar een alternatief is nodig. Wij zullen bij de diensten van NMBS aandringen op een oplossing, zodat de dienstverlening – die voor onze regio al vrij beperkt is – toch gewaarborgd blijft", aldus Vanvelthoven. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Monique Cuyvers

    De afschaffing van deze treinen betekent een fiasco voor vele pendelaars. Dit zowel voor werk als voor school! Er wordt aangemoedigd om het openbaar vervoer te nemen en de auto laten staan. Of velen hebben een treinkaart voor het werk. Maar als je zelfs al niet meer terug kunt geraken van een late shift of naar een vroege shift kunt gaan !!

  • Ann Neirinckx

    Een ramp voor de reizigers naar Brussel! Met de nieuwe uurregeling zou ik een half uur later in Brussel-Zuid zijn, met als gevolg dat ik ’s avonds een uur later mijn trein kan nemen (8u/dag werk) en pas thuis zal zijn om 19u30 i.p.v. 18u30! Kan men dan niet zorgen voor een vervangtrein die rijd op dezelfde tijdstippen met aansluiting in Herentals? Zal ik hier 2 jaar lang compensatie voor krijgen? Denk het niet :-(

  • ernest beaufays

    De mensen van overpelt geraken niet meer op tijd op hun werk in Antwerpen. En weten dat ze vorig jaar al een vroegere treinrit geschrapt hadden, dus dit is eigenlijk de tweede afschaffing! Schande