195 euro voor nachtje in eerste onthaasthuisje Bosland

De Slow Cabin heeft een groot raam voor optimaal contact met de natuur.
SlowCabins De Slow Cabin heeft een groot raam voor optimaal contact met de natuur.
In Bosland in Lommel kan je onthaasten in de eerste 'Slow Cabin'. Dat is een mobiel ecohuisje dat geplaatst werd in de ongerepte natuur. "Mensen kunnen er even tussenuit zonder stress en lange reistijden", vertelt oprichter Xavier Leclair. Je betaalt wel 195 euro voor een overnachting.

De cabins zijn uit hout vervaardigd, met grote glaspartijen om zo tot optimale relaxatie, intimiteit en contact met de omgeving te komen. "Uniek is dat de huisjes volledig zelfvoorzienend zijn", zegt Leclair. Qua impact is de plaatsing van een Slow Cabin minimaal want ze functioneren autonoom, zonder netwerkaansluitingen voor water, elektriciteit of sanitair", vult Overpelts toerismeschepen Patrick Van Baelen (sp.a-Groen) aan.


De eerste Slow Cabin staat in Bosland en dat is volgens de Lommelse toerismeschepen Veronique Caerts (Open Vld) geen vreemde keuze.


"Bosland biedt prachtige natuur aan met een sterke focus op verrassende familievriendelijke activiteiten. Anderzijds is een Slow Cabins een unieke 'low impact' overnachtingsmogelijkheid waarje kan onthaasten. Dit is een mooie aanvulling op de bestaande overnachtingsmogelijkheden in Bosland."

Ook de binnenkant van het huisje is volledig in hout.
Bosland Ook de binnenkant van het huisje is volledig in hout.

Tips

Ook op een aantal andere geheime locaties in België zal het bedrijf dergelijke cabines neerpoten en vanaf 2018 wil het de Europese markt op. Tijdens hun verblijf krijgen gasten tips over de omgeving, lokale activiteiten en tradities. "Het project wordt uitgebreid geëvalueerd. Het is niet uitgesloten dat de komende maanden nog gelijkaardige initiatieven in Bosland volgen", zegt Raf Truyens (CD&V), schepen van Bosland in Hechtel-Eksel. Vanaf 195 euro kan je een nachtje verblijven in een huisje. Reserveren kan via www.slowcabins.be. (BVDH)