"Mikken op de nationale eindronde"

DAVID WALIGORA: PRIMUS IN MANNEN 2 ÉN MANNEN 3

David Waligora heeft een schitterend tennisseizoen achter de rug.
Foto Mpics David Waligora heeft een schitterend tennisseizoen achter de rug.
Terwijl zus Amelia bij de 12-jarigen uitblonk in Europa, domineerde David Waligora (16) in eigen contreien het criteriumseizoen. Einde deze maand begint hij als primus bij de mannen 2 én mannen 3 aan de Limburgse Masters.

Tennis

Trainen beperkt hij tot een minimum en eigenlijk is dat ook noodzakelijk. Als je wekelijks in twee reeksen doorstoot tot de eindfase is de agenda immers al vrij aardig gevuld. David Waligora (B+2/6) speelde dit seizoen 76 wedstrijden en leed vorige week op TC Keiheuvel in kwartfinale tegen Rodrique Vansnick slechts zijn vijfde nederlaag van het jaar. "De voorbije winter trainde ik wél regelmatig en leerde ik op TC Lommelse veel bij", aldus Waligora. "Van bij de start van het seizoen was het mijn ambitie om twee reeksen te combineren. Ik wou gewoon zien hoe ver ik kon geraken. Natuurlijk is dit een overweldigend seizoen. Mijn kracht ? Ik kan rekenen op een goede service en met mijn forehand kan ik wel stevig uithalen."


David Waligora treedt dus niet in de voetsporen van papa Mirek, de ex-voetbalprof van Lommel. "Ik heb ooit wel gevoetbald, maar vond het niet zo leuk", aldus de steeds nuchtere Waligora. "Tennissen gaat me een stuk beter af."


In ieder geval: Waligora heeft dit seizoen zo maar eventjes 2.835 rankingpunten op de teller staan. Zes keer versloeg hij een speler met een B-4/6-ranking of hoger. Zelf wordt hij volgend seizoen minstens B-4/6. '"Maar ik hoop eigenlijk één trapje hoger, op een B-15 ranking", aldus Waligora. "Een mooi klassement en dan kan ik de topreeks nog steeds combineren met mannen 2-toernooien."


Op 30 september en 1 oktober speelt Waligora de Limburgse Masters op de banen van TC Wimbledon in Sint-Truiden. Bij de mannen 3 leidt hij in de criteriumstand voor Benjamin Ceyssens en Rob Kwanten, in de tweede categorie laat hij Johan Wuytens en Rodrique Vansnick achter zich. Nu nog afwachten of hij in beide reeksen kan spelen. "Alles zal afhangen van de programmatie van de matchen", besluit Waligora. "Als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur naar de derde reeks, want bij winst kan je dan een week later in Brugge nog een nationale eindronde spelen. Dat lijkt me leuk om mee te maken."