Provinciale toelage voor fietspad én verlichting

De stad wil nieuwe fietspaden aanleggen langs de Doorslaardam.
google De stad wil nieuwe fietspaden aanleggen langs de Doorslaardam.
De Provincie Oost-Vlaanderen kent een toelage toe voor een nieuw fietspad dat de stad Lokeren wil aanleggen langs de Doorslaardam. Er is ook een subsidie voor het plaatsen van verlichting langs een aantal fietswegen.

De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken. “Daarom ondersteunen we gemeenten bij de aanleg van nieuwe fietspaden en het eventueel plaatsen van verlichting langs deze fietspaden”, zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Riet Gillis.

Lokeren krijgt nu een toelage van 516.219 euro voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs Doorslaardam. Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en komen dus in aanmerking voor een toelage van 100 procent. Daarnaast wil de stad ook een aantal fietswegen voorzien van verlichting. Het gaat om de fietspaden langs de Nonnenbosweg-Laerestraat, de fietsweg tussen Lammeken en Touwstraat en het fietspad tussen de Pijlstraat en de grens met Waasmunster. Verder zal de fietsweg F413 tussen de Driesstraat en Boklaarstraat verlicht worden en komt er accentverlichting aan de oversteek in de Brandstraat. Tot slot wordt ook de oude trambedding Doorslaarstraat-Rechtstraat verlicht. De deputatie kent een subsidie toe van 149.008 euro voor het plaatsen van verlichting langs deze fietspaden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc swartele

    Fietspad vanaf tramroute richting persijzer licht er ook schandalig slecht bij,