Ga naar de mobiele website
^ Top

Lokerse Feesten nemen vliegende start

EXTRA KASSA'S VERBETEREN DOORSTROMING OP GROTE KAAI

De Grote Kaai liep meteen aardig vol op de openingsavond van de 43e editie van de Lokerse Feesten.
Foto Yannick De Spiegeleir De Grote Kaai liep meteen aardig vol op de openingsavond van de 43e editie van de Lokerse Feesten.
De eerste avond van de 43ste Lokerse Feesten was meteen een voltreffer. De zon en een sterke programmatie met headliner Pixies lokte meteen een grote massa naar de Grote Kaai, die meteen uit zijn dak ging. "Om de doorstroming aan de ingang te verbeteren hebben we extra kassa's geplaatst", zegt voorzitter Jan Cools.

In tegenstelling tot vorig jaar was het publiek al gewend aan de betonblokken en strenge toegangscontroles langs de toegangswegen naar de Lokerse Feesten. Politieagenten hielden een oogje in het zeil en pasten nauwgezet rugzakcontroles toe, maar van een mogelijke terreurdreiging lagen de meeste bezoekers duidelijk niet wakker. Wel integendeel, de stevige gitaren van Equal Idiots en daarna Millionaire in combinatie met de milde avondzon zorgden voor een instant festivalsfeertje op de Kaai. En dan moest de legendarische Amerikaanse rockgroep Pixies van Black Francis het podium nog bestijgen.

Aardige voorverkoop

De 43e editie van de Lokerse Feesten gingen duidelijk van start onder een goed gesternte. En ook voor de komende negen dagen zit het stadsfestival op het goede spoor. "We hadden al een aardige voorverkoop met 8.000 tickets voor onze openingsavond", weet voorzitter Jan Cools. "Het mooie weer brengt uiteraard ook de houders van een combiticket op de been en overtuigt andere mensen om alsnog een ticket te kopen. Er zijn hier vanavond zeker meer dan 10.000 mensen aanwezig." Ook met de voorverkoop van de komende dagen zit het snor.

Extra kassa's

"Met volgende week vrijdag hebben wel al een uitverkochte dag en ook voor de metaldag zijn zo goed als alle tickets de deur uit. In tegenstelling tot vorig jaar verloopt de voorverkoop ook voor de andere dagen zeer gelijkmatig. We moeten dus zeker niet vrezen voor een lege Grote Kaai de komende tien dagen. Hopelijk werkt het weer ook nog een beetje mee", lacht Cools.


Naast de talrijke opkomst vielen gisterenavond ook de twee extra festivalkassa's op die de organisatie langs de Grote Kaai en de Sportlaan had opgesteld. De afgelopen jaren kampten de Lokerse Feesten op drukke avonden met lange wachtrijen aan de kassa's die zich pal aan de ingang bevinden. Mensen komen er bij de start van de festivalavond massaal hun ticket afhalen.

Lange wachtrijen

"Door twee extra kassa's langs beide toegangswegen te posteren, willen we vermijden dat het volk dat langs weerkanten komt, zich vermengt zodat er opstoppingen ontstaan", verduidelijkt Cools.


Ondanks de extra inspanning was het gisteren toch nog drummen ter hoogte van het terrein. De nieuwe kassa's blijken dus zeker geen overbodige luxe. De wachtrijen vormden meteen ook een bewijs dat muziekliefhebbers nog steeds vlot de weg vinden naar de Grote Kaai.

Meer over


Meld een bug