Kunstproject geeft boom tweede leven

De leerlingen van het Atheneum en de medewerkers van de Sperwer stellen hun Boomstamboom voor.
Foto De Spiegeleir De leerlingen van het Atheneum en de medewerkers van de Sperwer stellen hun Boomstamboom voor.

De leerlingen van het Atheneum en de andersvalide medewerkers van kunstatelier VEER-10 hebben een populier die was omgewaaid tijdens de Sinterklaasstorm een tweede leven gegeven. Het kunstwerk kreeg de toepasselijke naam Boomstamboom en is te bewonderen aan de hoofdingang van het Bospark. De creatie zal er permanent blijven staan.


"De scholieren en de medewerkers hebben samen hun artistieke grenzen verlegd", meent projectverantwoordelijke Claudine De Leenheer. "Door de samenwerking tussen de Sperwer en de groendienst van Lokeren kwamen we vanzelf in het Bospark terecht. Ze maakten keramieken beeldjes van mensen uit hun vriendenkring en van zichzelf en bevestigden die aan de boomstam."


Fien Van Der Slycken van het zesde middelbaar van het Atheneum was één van de leerlingen die deelnam aan het project. "Het was een leerrijke ervaring. Door samen te werken met de medewerkers van de Sperwer leer je de mens achter de beperking kennen", zegt ze enthousiast.


De onthulling van de boomstamboom in het Bospark is het startschot voor een kunstproject van Kunstinclusieproject dat twee jaar loopt.


(YDS)