KSA trekt na tien jaar stekker uit eindejaarsfuif Exit: “Veel vrijwilligers zitten in examenperiode”

De Lokerse jeugd ging steevast uit de bol op Exit.
Yannick De Spiegeleir De Lokerse jeugd ging steevast uit de bol op Exit.
De Lokerse jeugd moet dit jaar noodgedwongen uitwijken naar een andere stad of gemeente om oud op nieuw te vieren. Na tien edities besliste organisator KSA Lokeren om de Exit-fuif stop te zetten. “We hopen dat er andere jongeren opstaan om de fakkel over te nemen”, klinkt het.

Het is al enkele weken hét gespreksonderwerp onder Lokerse jongeren. Waar trekken we naartoe om 2019 al dansend en feestend in te zetten? Tien jaar lang was de Exit-fuif de vaste afspraak. Eerst in het Cultureel Centrum om later te verhuizen naar de grotere fuifzaal van het stedelijk jeugd- en sportcomplex.

Elk jaar was het ‘bakje vol’ en liep de zaal volledig vol met 1.400 jongeren die uit de bol gingen. Vorig jaar nog met een optreden van Michael Schack, drummer bij Netsky en Milk Inc. Toch besliste de KSA-leiding om de stekker uit het succesvolle concept te trekken dat ze ooit uit de grond stampten samen met jeugdhuis Okapi en Chiro Jeko, maar waarvan ze al enkele jaren alleen de kar trekten. De fuif leverde steevast een aardige duit op voor de werkingsmiddelen en zorgde voor heel wat samenhorigheid onder de vrijwilligers.

De jeugdbeweging ging dan ook niet over één nacht ijs om de beslissing te nemen. “Bij het organiseren van een fuif van deze omvang komt heel wat kijken. Je moet niet enkel paraat zijn in de nacht van oud op nieuw. Er gaan ook dagen van voorbereiding aan vooraf en de afbraak. Heel wat leden van onze leidingsploeg studeren bovendien in het hoger onderwijs en zitten volop in de blok voor de komende examenperiode”, zegt Pauline Aelterman, hoofdleidster van KSA Lokeren.

Samen met de stedelijke jeugddienst hoopt het leidingsteam van KSA Lokeren dat een andere jeugdbeweging straks opstaat om een nieuwe eindejaarsfuif te organiseren. “We hebben onze beslissing om te stoppen met Exit bewust vroeg gecommuniceerd in de jeugdraad van september. Voorlopig neemt er niemand de fakkel over, maar misschien zijn er naar volgend jaar toe wel meer mogelijkheden. Zelf werken we ook aan een nieuw fuifconcept op een ander tijdstip in het jaar, maar veel meer kan ik daar nog niet over zeggen.”

Rest de vraag waar de Lokerse jeugd in de nacht van maandag op dinsdag het nieuwe jaar kan vieren? In jeugdhuis Okapi is er dit jaar wel een nieuwjaarsfeestje, maar dat is intussen al volzet. “Van onze eigen leden hoor ik er dat sommigen uitwijken naar een fuif in Sinaai of gewoon thuis vieren onder vrienden”, weet Aelterman.

Nieuwjaarsparty’s in het Waasland

Wie 2019 graag feestelijk inzet, kan ondanks het verdwijnen van Exit nog terecht op tal van andere party’s. Van een megafuif in een discotheek tot een feestje in een jeugdhuis: er is voor elk wat wils. De nachtbussen van De Lijn brengen je veilig thuis.

Nacht van het nieuwe jaar (Sint-Niklaas)

De opvolger van ‘Cirque de Bizous’ in feestzaal ’t Bauhuis is intussen al aan zijn derde editie toe. Vanaf 23 uur kan je aan de deur een stoffen polsbandje verkrijgen aan 12 euro. Achter de draaitafels: DJ Licious, Kenn Colt, 5napback, Michael Amani en Louis XIV.

Big Bang 2019! (Sint-Niklaas)

Concertzaal De Casino knalt het nieuwe jaar in met Big Bang 2019!. Mede dankzij de straffe line-up met onder meer Ed & Kim en Nadiem Shah is het nieuwjaarsfeestje al een tijdje uitverkocht.

New Year’s Eve (Sint-Niklaas)

Club Exo aan de Heidebaan in Sint-Niklaas is uitgegroeid tot een populaire trekpleister bij BV’s en profvoetballers. Wie 2019 in stijl wil inzetten, is dus aan het juiste adres in de discotheek. De New Year’s Eve-party start al om 23 uur. Tickets kosten 20 euro.

Nieuwjaarsfuif (Beveren)

De medewerkers van jeugdhuis Togenblik zwaaien zondagnacht om 1 uur de deuren open voor een nieuwjaarsfuif. Feesten, dansen en cava drinken vormen de vertrouwde ingrediënten om 2019 goed in te zetten. De toegang is gratis.

Feestnacht 2019 (Stekene)

In Stekene opent jeugdhuis De Cramme de deuren om 00.30 uur. Het evenement is helaas voor de geïnteresseerden al uitverkocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.