Jongeren lanceren sociaal netwerk

Foto De Spiegeleir
Jennick Scheerlinck (28) en Jonas Heirwegh (28) uit Doorslaar hebben het nieuwe sociaal mediaplatform Hoplr opgericht. Ondanks de grote concurrentie van Facebook geloven de oprichters in hun project.

"In tegenstelling tot Facebook vertrekken wij niet vanuit het individu maar vanuit een plaats. Elke Vlaamse gemeente heeft zijn eigen profielpagina op Hoplr. Op Facebook is er een wildgroei van pagina's over gemeentes zoals 'De Lokeraar met een Stem' of 'Leutig uit Lokeren'. Wij willen met onze netwerksite een totaaloverzicht bieden op één pagina van wat er gaande is in een stad", legt Scheerlinck uit.


Op elke profielpagina van een stad of gemeente zijn er telkens vier functies. Er is een shoutbox waar inwoners elkaar vragen kunnen stellen, zoekertjes, de evenementen en promoties. Iedereen kan zelf berichten toevoegen", vult Heirwegh aan. "De naam van onze website komt van cityhopping. Zo is het mogelijk om van de ene naar de andere pagina te surfen." Wie meer wil weten over het nieuwe sociale netwerk kan surfen naar www.hoplr.com. (YDS)