Jonge chauffeur heeft pas 22 dagen zijn rijbewijs en wordt al geflitst

belga

Ferre L. uit Lokeren moest vrijdagochtend voor de rechtbank in Dendermonde verschijnen nadat hij op 22 november vorig jaar geflitst werd op de Eksaardebaan. De jongeman reed met een snelheid van 77 kilometer per uur in de bebouwde kom. Op het moment van de feiten had de beklaagde nog maar 22 dagen zijn rijbewijs. “Waarschijnlijk was ik iets te enthousiast over mijn rijbewijs en had ik het te laat gezien", gaf L. toe. De jongeman verkocht intussen zijn wagen en rijdt met een kleiner en lichter model rond. De snelheidsovertreding leverde hem wel een geldboete op van 600 euro. De jonge bestuurder zal bovendien ook zijn wagen 21 dagen langs de kant moeten laten staan en slagen in zijn theoretisch rijexamen alvorens hij terug achter het stuur kan kruipen. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Delcroix

  Hieraan zie je dat het behalen van een rijbewijs alleen niet zaligmakend is. Een zekere mate van maturiteit en burgerzin is een strikt minimum. Jammer dat daar niet op getest kan worden. Egocentrische weg terroristen met "haantjes"gedrag zouden rap uit de boot vallen.

 • frieda schaut

  t'ja dat iedereen met een zware voet overkomen hé, alweer goed voor de staat want die hebben toch altijd geld tekort!

 • Freddy De Vos

  Dat is al veel. Sommige mensen rijden onder invloed van alcohol zonder rijbewijs of verzekering (maar die worden amper gestraft).

 • Dirk VdBergen

  Stop toch met de geflitsten te viseren ! Er worden in dit apeland 10.000 mensen per dag geflitst ja ! Easy money voor de overheid he ? En dan hebben ze nog geld tekort jawadde. En dat allemaal onder het mom vd veiligheid hahaha.

 • nand nuyts

  22 dagen dat is al lang hé, sommige rijden de eerste dag al te snel.