Ga naar de mobiele website
^ Top

Jana opgelicht met vals paspoort voor tickets Ed Sheeran

Jana De Bosscher werd opgelicht via Facebook toen ze tickets voor Ed Sheeran wilde kopen.
Foto De Spiegeleir Jana De Bosscher werd opgelicht via Facebook toen ze tickets voor Ed Sheeran wilde kopen.
Jana De Bosscher uit Lokeren werd onlangs het slachtoffer van een Nederlandse oplichter die haar met een gestolen paspoort 160 euro afhandig maakte voor tickets voor het concert van Ed Sheeran.

Jana kon het geld gelukkig via haar bank recupereren, maar wil andere fans van Ed Sheeran waarschuwen voor de oplichter. Het nakende concert van de Britse ster in het Sportpaleis is al enige tijd hopeloos uitverkocht. Omdat ze als kleuterjuf aan de slag is overdag viste Jana achter het net tijdens de officiële verkoop.


Via het Facebookevenement ging ze toch nog op zoek naar een ticket voor haar en haar zus. "Niet veel later werd ik via een privébericht gecontacteerd door ene Johan Fruijtier. Omdat ik zeker wilde weten dat hij geen oplichter was vroeg ik naar een kopie van zijn paspoort. Toen hij me dat bezorgde heb ik het geld overgeschreven, want door zijn identiteitskaart was ik overtuigd van zijn betrouwbaarheid", doet Jana haar verhaal.

"Zelfde profielfoto"

Uiteindelijk bleek het toch een oplichter, want de beloofde tickets kreeg ze nooit verstuurd. "Ik kwam erachter dat hij het paspoort had gestolen van een Nederlander die het verloren was. Intussen heeft de oplichter mijzelf een tweede keer gecontacteerd onder de naam Johan Fruit. Dat kon ik achterhalen omdat hij dezelfde profielfoto gebruikt, maar natuurlijk laat ik mij niet meer vangen. Ik hoop via deze weg andere fans van Ed Sheeran te waarschuwen voor zijn praktijken."


Intussen is Jana nog steeds op zoek naar twee tickets voor het concert van het popidool. "Hopelijk vind ik nog iemand die recht in zijn schoenen staat en me aan tickets kan helpen", doet ze een oproep. (YDS)

Meer over


Meld een bug