Herenboetiek Goossens op Markt sluit na halve eeuw de deuren

“Klanten van Ternat tot Brugge”

Vera Thienpondt en Julien Goossens sluiten rond de jaarwisseling de deuren van hun gekende herenboetiek op de Markt.
Yannick De Spiegeleir Vera Thienpondt en Julien Goossens sluiten rond de jaarwisseling de deuren van hun gekende herenboetiek op de Markt.
De Lokerse middenstand verliest binnenkort één van haar uithangborden. Na 50 jaar trekken Vera Thienpondt (70) en Julien Goossens (70) begin 2019 de stekker uit herenboetiek Goossens op de Markt. “Een projectontwikkelaar deed een bod op ons winkelpand dat we niet konden weigeren.”

Armani, Dolce & Gabbana, Bikkembergs. Het zijn klinkende namen in de modewereld, maar een halve eeuw geleden waren Vera en Julien bij de eersten in het land om Italiaanse herenkledij aan te bieden in hun boetiek op de Markt. In 1968 nam het koppel de winkel over van Juliens vader. Een moderniseringsoperatie én hun neus voor wat mooi en stijlvol is, legde hen geen windeieren. “ Tientallen keren reisde ze naar Italië af om prospectie te doen voor hun nieuwe collecties.

De afgelopen decennia bouwden Vera en Julien een trouw cliënteel uit. “Ze appreciëren onze persoonlijke aanpak. We hebben klanten tot in Ternat, Brugge en Antwerpen. Bovendien hadden we ook altijd exclusieve merken in huis waar mensen speciaal voor naar hier kwamen. We hebben nooit hinder ondervonden van de opkomst van online shopping, want mensen maken graag nog de verplaatsing naar onze winkel. Ik heb ook nooit op een uur gekeken om klanten te helpen. Als iemand vijf minuten voor sluitingstijd binnenkwam, maakte ik er geen punt van om de winkel nog een uur langer open te houden.”

Een projectontwikkelaar heeft het hoekpand op de Markt gekocht.
Yannick De Spiegeleir Een projectontwikkelaar heeft het hoekpand op de Markt gekocht.

Bart Kaëll en Willy Sommers

Ook bekend Vlaanderen vond geregeld de weg naar de Markt in Lokeren om hun garderobe samen te stellen met de unieke outfits van Goossens. “We hebben heel wat jaren de kleding voorzien voor Willy Sommers in Tien om te Zien of Bart Kaëll als presentator van de Soundmix show. Ook Marcel Vanthilt kwam hier over de vloer”, vertelt Vera. “Er kwam wel wat bij kijken om die outfits te voorzien, maar als mensen de naam van onze zaak lazen in de aftiteling van Tien om te Zien kwamen ze speciaal naar onze winkel om dezelfde hemd of broek te kopen die Willy Sommers op televisie had gedragen.”

Mooi aanbod

Hoewel ze beiden de pensioengerechtigde leeftijd al vijf jaar bereikt hebben, dacht het koppel eigenlijk nog niet aan stoppen. “Eigenlijk waren we van plan om nog twee jaar door te gaan met onze winkel.” Een mooi financieel aanbod van een projectontwikkelaar zorgt er echter voor dat herenboetiek Goossens nu al aan zijn laatste maanden bezig is. “De projectontwikkelaar die momenteel ook een woonproject bouwt naast onze winkel had zijn oog laten vallen op ons winkelpand. Daardoor is alles in een stroomversnelling geraakt”, vertelt Vera.

Herenboetiek Goossens houdt vanaf deze maand uitverkoop in Markt 36.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Bavré

    Zeer sympathieke warme mensen die mogen genieten van een welverdiende rustige oude dag.

  • mario van haesendonck

    is die 70 !? da is dan den ideale ketel om soep in leren te maken !