Burger en stad in de clinch over bouwgeschil

De kwestie draait om een bouwgeschil tussen twee buren.
Bart Leye De kwestie draait om een bouwgeschil tussen twee buren.
Op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Lokeren als' beschuldigde burger Matthias Saey het Lokerse stadsbestuur en de stadsdiensten vandaag van corruptie. De kwestie draait rond een geschil tussen buren na verbouwingen. In een reactie op haar eigen Facebookpagina ontkent de stad Lokeren de ernstige kritiek aan haar adres. “Die beschuldiging mist elke grond en willen we met klem weerleggen.”

In de Facebookpost vertelt de Lokeraar hoe zijn buurman bij verbouwingswerken gaten maakte in de gemeenschappelijke muur door boorwerken. De burger vertelt hoe hij de kwestie meermaals tracht aan te kaarten bij het stadsbestuur, de dienst stedenbouw en de politie, maar nergens gehoor vindt. “Dat de stad Lokeren onze buurman meer dan één hand boven het hoofd houdt, is naderhand wel duidelijk… Waarom is ons een raadsel. Dat interesseert ons ook niet. Wij willen gewoon rechtvaardigheid!”, klinkt het op het einde van het bericht.

Na een intern overleg beslist het Lokerse stadsbestuur deze namiddag zelf te reageren op het bericht dat intussen massaal werd gedeeld en waar heel wat reacties op binnenkwamen. “Er is vandaag een bericht op Facebook verschenen waarin iemand, die in een conflict verwikkeld is met zijn buur over verbouwingen in een aanpalende woning, de stad beschuldigt van corruptie. We krijgen bij de stad geregeld scherpe kritiek te verwerken, dat is niet altijd prettig, maar we nemen als stadsbestuur die kritiek graag mee, omdat we open en eerlijk met de burger willen communiceren. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening, en sommigen formuleren die radicaler dan anderen. Maar nu hebben we toch de indruk dat een grens is overschreden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.